fbpx
Connect with us

Airly trimite notificări când a crescut nivelul de poluare

nor poluare in Bucuresti

Cum să

Airly trimite notificări când a crescut nivelul de poluare

De obicei mă uit prin meniurile aplicațiilor să descopăr funcții noi, dar recunosc că aceasta mi-a scăpat. Am aflat abia săptămâna aceasta că aplicația Airly poate trimite notificări când a crescut sau a scăzut nivelul de poluare.

Weekend-ul trecut a apărut un nor de poluare deasupra Bucureștiului despre care am aflat în seara respectivă de pe Facebook. Cum am văzut, am închis imediat toate geamurile și am dat drumul la purificatorul de aer. În timpul zilei era oprit pentru că aveam niveluri decente de PM10/PM2.5. Și mă gândeam…dar oamenii ăștia care au anunțat pe Facebook, stau toată ziua cu ochii în Airly? Aparent nu e nevoie să faci asta pentru că Airly îți trimite notificări când se depășesc anumite praguri de poluare setate de tine.

Cum să activezi notificările în Airly?

  1. Selectează More în meniul principal
  2. Apoi mergi la Notification center
  3. Am bifat prima opțiune de a fi notificat despre poluarea din zonă
  4. Poți selecta un nivel de CAQI (Common Air Quality Index) cu care ești confortabil. Cum de obicei în București nivelul este de peste 30 CAQI, eu l-am setat la 50.
  5. Ultimele două bife îți dau opțiunea de a a primi notificări atunci când nivelul de poluare a scăzut sub nivelul de alertă setat de tine, respectiv atunci când a crescut.
  6. Dacă ești pe iOS trebuie să mergi în Settings, scroll jos la aplicația Airly și trebuie să permiți accesul la locație setat pe Always ca să funcționeze corect.
  7. Va mai trebui să te asigură că ai cel puțin o locație adaugată ca favorită. Ar trebui să fie un senzor Airly montat în apropierea zonei în care locuiești.

Mă așteptam să mă bombardeze cu notificări , dar am primit doar una în câteva zile. Deci nu sunt fluctuații atât de dese, dar oricum în general calitatea aerului este peste limitele recomandate de WHO.

Dacă nu ai instalată încă aplicația Airly o poți face din aceste linkuri pentru iOS sau Android. 

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Tech News - 8 martie ⋆ revoblog.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus