Connect with us

Am comandat de la eMAG cu livrare în easybox

emag easybox

Cum să

Am comandat de la eMAG cu livrare în easybox

În urma conferinței eMAG la care am participat recent, am devenit curios să încerc și eu comanda cu livrare în easybox. Coincidența face că au instalat un easybox chiar la Mega de lângă mine. În prezentarea celor de la eMAG era menționat faptul că avantajul easybox este rapiditatea și flexibilitatea. Tot ce comanzi până la ora 00:00, este livrat a doua zi în dulap până la 7:00, iar comenzile plasate până la 12:00, sunt alimentate în dulapuri până la 17:00. Am zis hai să testez să văd cum stau lucrurile în practică.

Am plasat prima comandă la ora 21:19. Am primit email a doua zi la 3:43 cu expedierea comenzii, iar la 07:02 am primit mesaj că pot lua comanda din easybox. Ok, am fost impresionat! Deja mă simțeam prost că cineva a lucrat pe timpul nopții ca să-mi satisfacă mie moftul. Totuși, de dragul experimentului nu m-am oprit aici.

Am așteptat până la 11:57 și am mai plasat o comandă. Am primit confirmarea la 13:17 privind expedierea comenzii, iar la 15:53 deja puteam să iau comanda easybox. Deci în 4 ore comanda era deja era livrată.

Am forțat lucrurile și am mai plasat o comandă, dar de data aceasta produsul nu mai era vândut de eMAG ci de un partener. Comanda a fost confirmată sâmbătă la 8:49 AM, dar a fost expediată luni la 14:19. Am putut ridica produsul miercuri…după 4  zile.  Prin urmare dacă comanzi prin parteneri nu mai beneficiezi de aceeași rapiditate. Sellerii rămân punctul slab pe eMAG. Probabil performanța unora se va îmbunătății dacă vor alege fulfillment de la eMAG. Abia aștept să introducă rating-ul pentru parteneri. Să vedem cum o să se mai cearnă…

Cum am ridicat produsul din easybox?

Atunci când ți se livrează comanda în easybox primești un email ce conține un cod pin și un cod QR. Poți alege să introduci codul pin sau să scanezi codul QR.

În momentul în care am plasat comanda am ales să fac plata cu cardul la easybox ca să trec și prin experiența asta. Atenție! Plata se poate face doar cu cardul. Nu acceptă cash.

După ce ai scanat codul QR, ți se va cere să apropii cardul contactless sau îl poți introduce în terminal. După confirmarea plății aparatul îți indică în ce parte se va deschide cutia și numărul ei. Easyboxul meu nu avea cutii numerotate, dar după ce am apăsat pe “Deschide Incinta”, cutia a făcut POP! și s-a deschis. Am luat produsul , am închis cutia și asta a fost tot.

Ghidul oficial este aici.

Vezi mai jos harta cu punctele de livrare. Easybox-urile sunt deja destul de răspândite prin tot Bucureștiul.

Care sunt condițiile de livrare la eMAG în easybox?

  • pot fi comandate doar produse vândute de eMAG și de partenerii eMAG Marketplace din București și Ilfov care au contract cu Sameday Courier.
  • plata se face doar cu cardul, online sau la ridicarea produselor; poate fi folosit și card contactless
  • livrarea este disponibilă doar pentru comenzile de până la trei produse
  • se pot livra în easybox doar produse de dimensiuni mici sau medii; eligibilitatea produselor poate fi verificată în pagina de produs sau în coșul de cumpărături
  • livrarea este gratuită pentru comenzile de minimum 50 de lei; costul de livrare pentru cele cu valori sub 50 de lei este de 4.99 lei pentru produsele vândute de eMAG. În cazul partenerilor marketplace, costul de livrare poate diferi ți este afișat în pagina fiecărui partener.

Concluzie

Livrarea prin easybox e cea mai apropiată de experiența pe care am avut-o în SUA cu comanda prin Amazon. Acolo curierul pur și simplu mi-a lăsat coletul în fața casei. Este mult mai convenient să ridic un produs de la un easybox atunci când vreau eu decât să aștept curierul care ori vine, ori nu vine. În plus fiind lângă Mega, oricum am drum acolo.

Înainte obișnuiam să cer livrarea în showroom dacă nu-mi știam exact programul sau făceam o cumpărătură din impuls. Easybox-ul m-a scutit de drumul până la showroom și statul la coadă. Produsul este menținut în easybox timp de 72 de ore din momentul livrării. Intuiesc că o să fie un serviciu de succes pentru că e mult prea ușor tot procesul.

 

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Cele mai citite articole

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața


RSS Feed

RSS

Categorii

Sus