fbpx
Connect with us

Aplicația Blinkist îți oferă un sumar al cărților non-ficțiune

Cărți

Aplicația Blinkist îți oferă un sumar al cărților non-ficțiune

Am decis să scriu despre  aplicația Blinkist pentru că este gratuită până pe 30 aprilie și este o perioadă bună în care o putem testa. Aveam o idee la un moment dat cum că mi-ar plăcea să am toate cărțile pe care le-am citit într-un format fizic, dar de tipul mini-carte, să nu ocupe mult spațiu. Aș vedea formatul de tipul cartușelor cu jocuri Gameboy. În interiorul acesteia ar fi un cod QR, pe care dacă  îl scanez cu telefonul aș deschide notițele mele pentru acea carte citită, highlights din Kindle, sau poate chiar cartea respectivă în format digital.

Cumva ideea mea e legată de modelul de business din spatele Blinkist. Ei își propun să îți ofere ideile principale ale unei cărți de tipul non-ficțiune în format text și audio prin intermediul aplicației lor.

Am terminat de citit de curând The Magic of Thinking Big de David J. Schwartz și pentru că o aveam proaspăt în minte am ascultat sumarul cărții pe Blinkist. Ideile principale sunt într-adevăr toate acolo numai că e ca și cum ai vedea filmul în loc să citești romanul. Pierzi multe detalii. Eu văd Blinkist mai degrabă ca ceva complementar unei cărți citite, nu ca înlocuitor.

La un moment dat m-a rugat un cititor să-i spun cum fac să citesc o carte pe lună. Era stresat la serviciu și când ajungea acasă nu-i mai stătea mintea să citească nimic. I-am recomandat să citească cât de puțin poate în fiecare zi, să aloce câteva minute, în același interval de timp, astfel încât să-și facă un obicei. Mă uitam la clipul acesta despre cum citește Bill Gates cărți și m-a mirat să aflu că el termină absolut toate cărțile pe care le citește. Probabil o metodă bună de a face asta e să asculți rezumatul pe Blinkist înainte și să-ți dai seama dacă acea carte ar fi pe placul tău, sau nu, înainte să o citești.

Știu că în perioada aceasta toată lumea e tensionată. Mulți spun că e un bun moment să îți dezvolți skilluri noi, să citești cărți. Eu simt însă că îmi e mult mai greu acum să termin o carte, parcă timpul s-a comprimat și ziua trece mai repede ca în perioada pre-virus.

De ce să încerci Blinkist Premium

  • poți asculta rezumatul unei cărți în 15 minute
  • sunt peste 3000 de titluri în librăria lor
  • poți încerca să vezi dacă îți place cartea înainte să o cumperi
  • se poate conecta la Evernote sau poți trimite sumarul către Kindle
  • interfața aplicației este modernă. Mi se pare că e un fel de Spotify pentru cărți.
  • conține și audio-books
  • oferă posibilitatea de a filtra cărți din categorii diverse precum istorie și biografie, health and fitness, social and communication skills, parenting, mindfulness and happiness, etc.

Poți descărca aplicația de aici

link iOS / link Android

Preț

În mod normal Blinkist oferă 7 zile gratuite de trial apoi costă 7.49$ pe lună dacă faci o plată pentru tot anul sau 14.99$ pe lună. Destul de mult zic eu. Versiunea gratuită oferă o lectură zilnică pre-selectată.

Concluzie

Recomand aplicația Blinkist pentru a descoperi cărți și idei noi. Abonamentul premium merită doar dacă îți iei angajamentul să folosești des aplicația. În aceiași bani poți cumpăra lunar o carte care îți va oferi o experiență mai împlinitoare decât aceste rezumate. Cu toate acestea e ok să  ții Blinkist instalat pe mobil și pentru versiunea Basic.

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cărți

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus