fbpx
Connect with us

Cum organizez cărțile pe Kindle

Cum organizez cartile pe Kindle

Cum să

Cum organizez cărțile pe Kindle

Am trecut de curând de la Kindle Paperwhite (6th Generation) la Paperwhite (10th Generation, 2018). Nu e neapărat un upgrade pe care l-aș fi făcut, dar l-am primit cadou. Dacă era după mine aș fi trecut la Kindle Oasis, dar calul de dar nu se caută la dinți.

Cum se face migrarea conținutului pe un Kindle nou?

Amazon a făcut lucrurile destul de simple. Trebuie doar să te loghezi cu contul tău de Amazon atunci când faci setup-ul inițial, și toate cărțile tale vor deveni disponibile pe noul Kindle. Următorul pas va fi să descarci fiecare carte în parte din cloud, apăsând pe ea, direct pe Kindle.

Pentru a face posibilă sincronizarea tuturor cărților(inclusiv adnotările), asigură-te că ai Whispersync for Books activat pe Kindle din Settings – Device Options – Advanced Options.

Whispersync

Unde văd adnotările din vechiul Kindle?

Adnotările (highlights) pe care le-ai făcut în trecut pe fiecare carte citită,  vor fi sincronizate automat împreună cu toate cărțile tale. Dacă conectezi vechiul Kindle cu un cablu USB la calculator, vei vedea în folderul Documents, un fisier text numit My Clippings (Adnotările mele). Acesta nu va fi sincronizat automat, deci va trebui să-l copiezi manual pe noul Kindle, tot prin cablu USB.

Totuși, poți vedea și online toate notițele și adnotările tale la adresa https://read.amazon.com/notebook . Din câte am observat această resursă online pare că reține numai adnotările pe cărțile cumpărate pe Amazon.

Ce fac dacă vreau să șterg cărți și documente din Amazon cloud?

În articolul despre cum să trimiți cărți pe Kindle îți arătam că poți trimite documente sau cărți folosind emailul. Atunci când am sincronizat noul Kindle mi-am dat seama că am în cloud o grămadă de documente de care nu mai am nevoie. De exemplu, bilete de avion pe care le trimisesem pe Kindle în cazul în care se întâmplă ceva cu telefonul meu.

Aceștia sunt pașii pentru a găsi cărțile și documentele tale din cloudul Amazon:

  1. Loghează-te pe contul tău din Amazon.com și mergi la Account & Lists în dreapta sus apoi selectează Your Account.Your Account Kindle
  2. Apasă pe Your devices and contentYour devices and contend on Kindle
  3. Selectează Manage digital contentmanage digital content Kindle
  4. Va apărea lista cu toate cărțile tale din cloud.
  5. Pentru a vedea toate cărțile și documentele trimise prin email către cloud trebuie să selectezi Docs în loc de Books (în stânga sus lângă show). De aici ai opțiunea să alegi ce documente vrei să ștergi din cloudul Amazon. Recomandarea mea este să faci această curățenie înainte să sincronizezi contul pe un nou Kindle.lista carti Kindle

Poți verifica și în Amazon Drive, în folderul My Send-to-Kindle Docs dacă ai vreun fișier pe acolo pe care vrei să îl ștergi.

Amazon drive

Cum să creezi colecții de cărți și documente?

Poți alege să-ți organizezi cărțile pe categorii direct pe Kindle sau din contul tău online, în secțiunea Manage digital content. Eu am ales să o fac pe calculator pentru că pe Kindle se mișcă mai greu.

Va trebui să selectezi cărțile sau documentele pe care vrei să le grupezi sub o categorie, apoi se va activa butonul Add to collections.

Adauga la colectii

Se ve deschide o nouă fereastră unde poți crea o nouă colecție sau selecta una creată anterior. Colectii Kindle

Colecțiile se vor sincroniza automat pe Kindle. Le poți accesa pe Kindle din Your Library – Filter – Collections.

Colectii Kindle

Dacă vrei să organizezi direct de pe Kindle atunci trebuie să mergi în Your Library , apeși pe cele trei puncte în colțul din dreapta jos al cărții și va apărea opțiunea de Add to Collections.

Adauga la colectie Kindle

Sper că te-a ajutat acest ghid și aștept întrebări în secțiunea de comentarii.

1 Comment

1 Comment

  1. mihai

    30/01/2020 at 12:15 am

    Foarte util articolul, tocmai m-a ajutat sa fac o reorganizare completa a kindle-ului 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus