fbpx
Connect with us

Cum să transferi cărți digitale protejate de DRM pe Kindle

Cum să

Cum să transferi cărți digitale protejate de DRM pe Kindle

Am decis să scriu o continuare la articolul “Cum să trimiți cărți către Kindle” pentru că am observat că este cel mai popular pe blogul meu. Îmi place să citesc, și datorită lui Kindle Paperwhite o fac din ce în ce mai mult. Totuși,  pe Amazon Kindle Store ai o selecție limitată de cărți în limba română. Am căutat soluții alternative pe magazinele online de la noi și am găsit pe elefant.ro câteva cărți  în format digital care mă interesau.

Pe lângă faptul că atunci când călătorești este mult mai ușor să iei cu tine un Kindle decât o carte în format fizic, mai ai și avantajul că vei găsi prețuri mult mai mici pentru cărțile digitale.

Așadar, după ce ai ales să cumperi, de exemplu Sapiens de Yuval Noah Harari, pe care o recomand oricui nu a citit-o încă, vei observa că ai două formate disponibile. Cele 2 formate sunt ePub sau PDF, ambele protejate de Adobe DRM. Dacă verifici lista de compatibilitate a dispozitivelor vei observa că Kindle nu este compatibil cu soluția de securizare Adobe DRM. Există totuși o soluție pentru a transfera cărțile digitale cumpărate de pe elefant.ro pe Kindle-ul tău dacă urmezi pașii de mai jos.

Instalare Adobe Digital Editions

 1. După ce ai ales și cumpărat cartea preferată vei primi un link pe mail pentru a descărca eBook-ul. Surpriza este că fișierul descărcat nu este de tip .ePub ci .acsm.
 2. Pentru a deschide fișierul de tip .acsm va trebui să instalezi Adobe Digital Editions de aici. Vei fi promptat să autorizezi computerul pentru a putea citi cărțile protejate prin sistemul Adobe DRM. Aceasta se face creând un cont Adobe.
 3. Odată instalat Adobe Digital Editions. poți deschide fișierul de tip .acsm și vei putea începe să citești cartea ta pe PC. Întoarce-te în Library și fă click dreapta pe carte după care selectează Show File in Exporer pentru a găsi fișierul de tip. ePub

Instalare Calibre pentru Windows

 1. Pasul următor este să instalezi aplicația Calibre pentru Windows de aici. Acesta este un convertor și ebook manager foarte util.
 2. După ce ai urmat pașii de instalare deschide fișierul de tip .ePub cu aplicația Calibre și atunci când încerci să îl accesezi vei fi întâmpinat cu mesajul “această carte este blocată de DRM”.

Instalare Plugin Calibre pentru a elimina DRM

   1. Pentru a debloca DRM-ul de pe cartea ta și a putea face conversia în formatul .MOBI recunoscut de Kindle-ul tău va trebui să descarci acest plugin de aici.
   2. După ce ai descărcat pluginul va trebui să îl dezarhivezi într-un folder. Pe tine te interesează doar folderul DeDRM_calibre_plugin din arhivă. Nu e nevoie să dezarhivezi și fișierul DeDRM_plugin.zip din interiorul acestui folder.
   3. Mergi în aplicația Calibre și apasă pe Preferences (ultimul buton de pe bara de sus). În fereastra care se deschide, apasă pe Plugins (aflat în colțul din stânga jos). Selectează “Load plugin from file” și găsește calea către arhiva DeDRM_plugin.zip, după care apasă Open. Vei primi un mesaj de atenționare după care confirmarea cum că plugin-ul a fost instalat cu succes. Plugin-ul devine acum activ . Apasă Apply după care Close în fereastra următoare.

Cum să faci conversia din ePub în formtul Mobi

 

 1.  Pentru ca plugin-ul să fie funcționeze va trebui să închizi și să redeschizi aplicația Calibre.
 2. După ce ai redeschis Calibre ai grijă să ștergi cartea adăugată la pasul 5. Altfel vei avea același mesaj de blocare prin DRM. Acum, selectează cartea cumpărată în format ePub și adaug-o din nou în Calibre. Apasă pe butonul de Convert books. Input format va fi EPUB , iar ca Output format selectează MOBI. În pasul acesta poți schimba metadata și adăuga o copertă. Când ai finalizat editarea, apasă OK pentru a începe conversia. După ce s-a terminat conversia vei regăsi fișierul de tip .MOBI în Bibiloteca Calibre.

 1. De aici poți urma pașii din articolul “Cum să trimiți cărți către Kindle” pentru a adăuga cartea cumpărată pe Kindle-ul tău. Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar poți oricând să mă contactezi printr-un comentariu. Lectură plăcută!

 

Sursa https://apprenticealf.wordpress.com/

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
2 Comments

2 Comments

 1. iuliana

  21/04/2019 at 1:14 am

  multumesc…. chiar mi a luat extrem de mult timp pana sa reusesc, dar daca te as fi gasit mai repede scapam mai repede de batai de cap, de aceea trebuie neaparat sa spun Multumesc. funtioneaza perferct, usor de facut si in sfarsit pot sa ma bucur de carti. locuiesc in strainatate si mi e mai usor sa le cumpar asa, desi in general prefer cartea in mana, decat un Kindle, dar asta este.
  Multumesc frumos de ajutor

 2. thegadgetist

  21/04/2019 at 6:02 pm

  Bună Iuliana! Mă bucur că te-a ajutat acest ghid. Dacă mai ai și alte întrebări pe alte subiecte o să încecr să îți dau soluții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus