Connect with us

Cum sa trimiti carti catre Kindle

Cum să

Cum sa trimiti carti catre Kindle

Folosesc ebookul Kindle Paperwhite pentru a citi cărți digitale deja de câțiva ani și este unul dintre gadgeturile mele de bază. Este nelipsit în călatorii sau în geanta mea de zi cu zi. Până apuc să scriu un review mai detaliat despre acest Kindle am zis că mai degrabă vă împărtășesc câteva metode rapide de a trimite cărți sau articole către ebookul Kindle obținute din surse externe Amazon  Kindle Store. Aceste metode sunt potrivite pentru momentele când pur și simplu nu mai știi unde ai pus cablul de date.

Prin urmare…fișierul pe care îl aveți trebuie să aibă extensia .mobi. De exemplu Ferma Animalelor.mobi . Există metode de a converti alte tipuri de formate prin aplicația Calibre precum .epub în .mobi dar și aici este nevoie de un articol separat. Pe lângă formatul .mobi, Kindle-ul suportă următoarele formate:

  • Kindle Format (.AZW)
  • Microsoft Word (.DOC, .DOCX)
  • HTML (.HTML, .HTM)
  • RTF (.RTF)
  • Text (.TXT)
  • JPEG (.JPEG, .JPG)
  • GIF (.GIF)
  • PNG (.PNG)
  • BMP (.BMP)
  • PDF (.PDF)

TRIMITE PE E-MAIL

Cea mai accesibilă metodă este să atașezi fișierul .mobi într-un email și să îl trimiți la adresa de email alocată dispozitivului. Dacă folosiți aplicația Kindle și pe alte gadgeturi, fie Android, Ipad, Iphone, fiecare va avea alocată o adresa de email unică.

Pentru a afla adresa de email alocată dispozitivului  mergeți la pagina cu setările personale pentru Kindle  , scroll în josul paginii până ajungeți la Send-to-Kindle E-mail settings. Dacă selectați Edit din coloana Actions puteți edita adresa de email a dispozitivului care va avea terminația @kindle.com

Pentru a nu primi spam de pe alte adrese de email Kindle-ul tău poate primi fișiere doar de la adresele de email pe care le-ai adăugat în Approved Personal Document E-mail list.

Se poate trimite chiar mai mult de o carte în același email. Un email poate conține până la 25 de atașamente și poate fi trimis la până la 15 dispozitive cu adrese de email diferite. Mărimea fișierului nu ar trebui să depășească 50MB.

PRO tip:

Dacă fișierul nu este în formatul standard pentru Kindle .mobi puteți să tastați “Convert” în subiectul emailului iar atunci când va fi transferat pe Kindle va fi convertit automat. Dacă aveți însă un PDF la care nu vreți să îi schimbați aspectul nu ar trebui să folosiți funcția de convert. Serviciul Kindle Personal Document poate converti automat următoarele tipuri de documente:

Microsoft Word (.doc, .docx)
Rich Text Format (.rtf)
HTML (.htm, .html)
Text (.txt) documents
Archived documents (zip , x-zip) and compressed archived documents
Mobi book
Imagini JPEGs (.jpg), GIFs (.gif), Bitmaps (.bmp), și PNG images (.png).
Documente PDF – la nivel experimental

TRIMITE DE PE PC

A doua metodă preferată este de a trimite cărți sau documente direct de pe PC. Pentru aceasta va trebui să descărcați aplicația Send to Kindle for PC de aici. Odată instalată selectați unul sau mai multe fișiere cu cărți  sau documente descărcate , click dreapta și veți fi promptați să faceți sign in. După sign in, selectați Kindle-ul sau dispozitivele unde doriți să fie copiat fișierul. Cartea va fi adăugată imediat sau atunci când Kindle-ul este conectat la internet.

TRIMITE ARTICOLE, PAGINI WEB DIRECT DE PE TELEFON

Să zicem că ai un prieten pe nume Victor care îți trimite periodic articole kilometrice pe Whatsapp . Sigur, vrei sa le citești pentru că poate unul dintre ele îți va schimba viața, dar de cele mai multe ori este inconfortabil să citești articole în format lung pe telefon. Soluția este aplicația Android Upload to Kindle. O prefer pe aceasta în locul aplicației Push to Kindle  pentru că este gratuită. Setup-ul inițial presupune doar  adăugarea adresei de email a Kindle-ului și adresa ta de email permisă în setările contului de Amazon. După care bineînțeles save. Acum atunci când apeși share vei avea disponibil butonul Upload Article to Kindle care va trimite instant articolul câtre Kindle.

Pentru iOS este un pic mai ușor pentru că aplicația Kindle iOS a adăugat opțiunea de sharui direct din browser-ul Safari.

TRIMITE ARTICOLE DIN BROWSER

Atunci când ai o pagină web deschisă în browserul Chrome pe PC și vrei să o salvezi pe Kindle poți instala extensia Send to Kindle . Vei selecta opțiunea de a trimite prin Wifi și Kindle-ul unde se va trimite articolul. După ce ai salvat extensia va apărea în Chrome și poti salva articole fie apăsând pe iconița K, fie scurtatura ALT+K din tastatură.

Odată ce ați făcut aceste mici tweakuri pe PC și telefon veți putea trimite orice carte sau articol din câteva clickuri și cu siguranță vă veți bucura de o lectură plăcută.

Citește și articolul “Cum să transferi cărți digitale protejate de DRM pe Kindle

Cauți o husă de protecție pentru Kindle? Găsești aici.

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Cele mai citite articole

Abonează-te la newsletter


Dacă îți place blogul meu:

Categorii

Sus