Connect with us

Gadgeturi pentru masina

Articole

Gadgeturi pentru masina

M-am gândit că ar fi util să vă arăt gadgeturile pe care le folosesc în călătoriile cu mașina. Acestea îmi oferă un plus de confort și siguranță.  Vă încurajez să le luați ca pe o sursă de inspirație sau ca pe un ghid de cumpărături.

Cum să am internet wireless în mașină?

Dacă încep călătoria cu un drum cu mașina în țară, atunci voi folosi routerul mobil TP-Link M5360 pentru a avea internet wireless. Am tranferat cartela din stick-ul de la Digi în acest router și am net nelimitat la viteză 3G  (viteza maximă este până la 5 GB pe care rar i-am depășit). Este suficient pentru a face streaming de muzică și pentru navigație.  Pot folosi aceeași rețea wifi și pasagerii tăi . A funcționat fără probleme pentru încă 2 pesoane în Facebook, browsing și WhatsApp. Dacă te-ai săturat să asculți Europa FM sau melodiile pe repeat de pe cd-urile sau stick-ul tau, streaming-ul îți poate oferi o varietate foarte mare de conținut fără să trebuiască să te pregatești înaintea călătoriei cu melodii descărcate sau scrierea de cd-uri. TP-Link M5360 are avantajul că poate fi folosit și ca power bank având o capacitate de 5200mAh. Aș trece la un router 4G dar nu cred că acoperirea este încă destul de bună la RDS cât să merite investiția.

Ce folosesc ca music player și navigație?

Obișnuiam să folosesc tableta Nexus 7 2012 ca dispozitiv pentru navigație în afara orașului , dar de când am trecut la Nexus 6P, faptul că are un ecran destul de mare m-a făcut sa renunț la tabletă. Pentru mine e important ca displayul să fie cât mai mare astfel încat să nu bâjbâi când caut sau vreau să selectez ceva.

În materie de aplicație GPS nu e nicio surpriză că folosesc Google Maps sau Waze. Nu prea are rost să-ți bați capul cu altceva.

Pentru muzică folosesc SpotifyGoogle Music sau TuneIn Radio.

Odată cu update-ul la Android 7.0 split screen-ul a devenit de senzație putând vizualiza atât aplicația de GPS cât și music player-ul. Mai nou Spotify este integrat în Waze deci nu mai e nevoie nici de split screen.

Cum fixez telefonul în bordul masinii?     

Pentru a fixa telefonul mobil folosesc un suport de telefon magnetic . Eu l-am cumparat de pe Amazon și mă bucur că au apărut și la noi. Îl recomad pe cel de la Aukey. Atașarea se realizează printr-un magnet destul de puternic încât să nu-ți dea emoții. Dispozitivul vine cu o placuță magnetică pe care am introdus-o în spatele carcasei telefonului. Este destul de subțire încât să nu strice aspectul sau să adauge o greutate suplimentară care să te deranjeze. Magnetismul nu afectează navigația sau celelalte funcții ale telefonului. Prefer această variantă pentru că păstrează aspectul custom al bordului , nu îmi fură deloc din vizibilitatea parbrizului și atașarea sau detașarea telefonului se face foarte ușor și rapid. Singurul dezavantaj pe care îl văd este că pierzi o gură de aerisire , dar măcar telefonul va rămâne rece în condițiile în care rămâne aprins mai mult timp.

Ce fac dacă mașina mea nu are bluetooth și handsfree încorporat?

În condițiile în care mașina mea nu are funcția de bluetooth pentru handsfree, pentru a evita încă un cablu în plus conectat la telefon folosesc Belkin Bluetooth Car Hands-Free. La noi pe piață am găsit Him Box Bluetooth Hands Free și pare să fie o alternativă la fel de bună.  Acesta are un cablu care se introduce în intrarea Auxiliară și se alimentează de la priza mașinii. Odată făcut pairingul, dupa ce ai pus contactul trebuie să apeși pe acest dispozitiv pentru a conecta telefonul la boxele mașinii. Prin hands free  converațiile se aud destul de clar datorită funcției de reducere a zgomotului. Are avantajul că deși ocupă priza mașinii îți dă totuși o intrare usb de la care poți alimenta telefonul. Sunt mulțumit de cum se aude muzica și este o modalitate destul de elegantă să ai hands free fără să modifici bordul mașinii.

Cum să am comenzi pe volan?

Dacă dorești să ai comenzi pe volan fără să trebuiască să schimbi volanul, o soluție foarte inteligentă vine de la Satechi prin Media Button. Aceștia au produs un dispozitiv care se poate lipi de volan sau atașa printr-un suport prin care poti da skip la melodii (înainte, înapoi) sau poți regla volumul (sus, jos, mute). Atunci când conduci este mult mai convenabil și sigur controlul pe volan decât să operezi direct pe ecranul telefonului.

Am găsit și la magazinele noastre ceva asemănător. Este vorba de telecomanda Media Bluetooth pentru comenzi Volan de la STAR.

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Articole

Cele mai citite articole

Abonează-te la newsletter


Advertisement

Calendar evenimente tech & social media

Categorii

Sus