fbpx
Connect with us

Garmin a lansat ceasurile Fenix 6 în România

Garmin Fenix header

Conferințe/ Evenimente

Garmin a lansat ceasurile Fenix 6 în România

Am avut ocazia să particip luna trecută la evenimentul de lansare al seriei de ceasuri inteligente Fenix 6 pe piața din România. A trecut ceva timp de atunci, dar din păcate articolele astea nu se scriu singure.

Despre Garmin

Prezentarea a început cu un scurt istoric despre Garmin. Aceasta e o companie americană fondată în 1989, ce și-a căpătat reputația inițial prin producerea instrumentelor de navigație. În 2003 au început să inoveze în industria ceasurilor sport cu GPS, iar în 2012 au produs primul lor ceas inteligent premium.

Ceasurile lor premium sunt destinate în principal persoanelor cu un stil de viață activ. Aici mă refer la sportivi de performanță, alpiniști, piloți, etc. Adică nu genul de oameni care au nevoie de o notificare să se mai ridice din când în când de pe scaun.

Garmin are cinci unități principale de business: automobile, aviație, fitness, maritim și recreere outdoor.

La categoria wearables, Garmin are câte un ceas inteligent sau tracker de activitate pentru fiecare buzunar. La prima vedere sunt foarte multe modele, dar dacă începi să filtrezi după nevoile tale poți să găsești ceva care să-ți placă:

 • Viviofit Jr – de la 329 RON –  pentru copii
 • Vivofit 4 – de la 376 RON – tracker de activitate, afișaj color mereu pornit și baterie cu durată de viață de peste 1 an
 • Vivosport -de la 516 RON –  tracker de activitate inteligent, cu puls măsurat la încheietura mâinii, GPS și afișaj color
 • Vivosmart 4 – de la 469 RON –  tracker de activitate inteligent, subțire cu senzor Pulse Ox la încheietura mânii și monitorizarea energiei
 • Vivomove HR – de la 939 RON – ceas inteligent hibrid modern cu funcție de monitorizare a activității
 • Vivoactive 3 Series – de la 1080 RON –  ceas inteligent cu GPS cu aplicații pentru sport integrate, cu monitorizarea pulsului la încheietura mâinii, plăți mobile fără contact Garmin Pay și muzică
 • Seria Legacy Hero – de la 1878 RON-  Ceas inteligent, ediție specială cu diverse tematici disponibile în Garmin Connect
 • Seria Legacy Saga – de la 1878 RON –   Ceas inteligent, ediție specială cu diverse tematici disponibile în Garmin Connect
 • Vivomove Series – de la 1174 RON –  Ceasuri inteligente hibride elegante cu afișaje cu ecran tactil ascuns
 • Vivoactive 4/4s – de la 1315 RON –  Ceasuri inteligente GPS în 2, cu aplicații integrate despre sport, Garmin Pay, muzică și monitorizarea sănătății
 • Venu – de la 1643 RON – ceas inteligent cu GPS, afișat AMOLED, Garmin Pay, muzică și monitorizarea sănătății
 • Seria Forerunner – de la 563 RON modelul de bază – ceasuri cu GPS pentru alergare

Detalii seria Fenix 6

Această nouă serie de ceasuri inteligente Garmin intră la categoria multisport. Adică un fel de cuțit elvețian bun la toate. Principalele noutăți față de seria Fenix 5 sunt acestea:

 • display-uri mai mari, cu rezoluție mai ridicată

 • o durată de viață a bateriei crescută prin funcția Power Manager.
 • primul model solar Garmin 

 Creată pentru aventură, colecția de ceasuri multisport Fenix 6, cu GPS include funcția Power Manager, pentru o durată crescută de viață a bateriei, PacePro, ce permite alergătorilor să compenseze variațiile de elevație, și introduce cel mai mare display rotund de la Garmin. În plus, versiunea de top Fenix 6X Pro Solar include noua tehnologie solară incorporată.

Fenix 6X Pro Solar

Fiind primul ceas Garmin care oferă opțiunea de încărcare solară, Fenix 6X Pro Solar este dotat cu Power Glass, o lentilă transparentă ce se încarcă de la lumină și folosește energia soarelui pentru a crește durata de viață a bateriei. Datorită acestei capabilități, utilizatorii se vor bucura de mai mult timp pentru activități, alături de programe de antrenament, hartă color, streaming audio și multe altele.

Modelele Fenix 6X și 6X Pro Solar au un design sofisticat, cu un display de 1.4”, vizibil în lumina soarelui, cu 36% mai mare decât la seria anterioară. Performanța bateriei în modul smartwatch este de 21 de zile, la care se adaugă 3 zile atunci când sunt folosite capabilitățile solare.

Fenix 6 Series – Pro & Sapphire

Modelele Fenix 6 și Fenix 6X au fost create astfel încât să fie și mai confortabile la încheietură, oferind totodată display-uri mai mari, de 1.3″, respectiv 1.4″. În plus, au fost introduse noi culori pentru brățările cu sistem QuickFit din nylon și silicon. Ediția Sapphire adaugă durabilitatea ecranului rezistent la zgârieturi, dar și alte materiale ultra performante.

Seria Fenix 6 introduce PacePro, ce ajută alergătorii să-și mențină strategia de alergare, oferindu-le ghidaje personalizate de-a lungul unei curse. Ei își pot crea planuri direct din ceas sau înainte de antrenament, folosind Garmin Connect sau Garmin Connect Mobile. În timpul alergării sunt disponibili diverși indicatori de moment, precum și statistici legate de target-ul setat.

Seria include hărți topografice (harta Topo Europe preinstalată) pentru aventuri în aer liber, hărți de ski pentru peste 2000 de resorturi din întreaga lume (în România sunt disponibile hărți pentru Azuga, Poiana Brașov, Ski Resort Transalpina și Straja), precum și 41.000 de terenuri de golf. Device-ul poate stoca până la 2.000 de melodii, sincronizate prin diferite platforme de streaming audio.

Noul Power Manager poate fi personalizat pentru a controla setări și senzori care au impact asupra duratei de viața a bateriei. Ceasurile oferă numeroase profiluri de activitate și senzor VO2 max, cu estimate și status de antrenament ajustate în funcție de căldură și altitudine.

Toate modelele includ senzorul de puls, monitorizarea nivelului de stres, măsurarea pulsului subacvatic și Pulse Ox4 ce susține o monitorizare avansată a somnului și aclimatizarea la altitudine. În plus, funcția inovatoare Body Battery permite vizualizarea nivelului de energie a corpului în orice moment, fiind ideală pentru programarea antrenamentelor sau perioadelor de repaos sau somn. Funcția folosește și interpretează informații legate de stres, variabilitatea pulsului, somn și activitate și demonstrează impactul pe care-l au zilele anterioare asupra stării generale.

Cu ajutorul seriei Fenix 6 utilizatorii sunt mereu conectați datorită alertelor la încheietură, pentru apeluri, mesaje și emailuri. Toate modelele includ funcția Garmin Pay. În România funcționează prin banca Transilvania sau Orange Pay.

Concluzie

Primul instinct este să compar Fenix 6 cu ceea ce cunosc deja, adică Apple Watch sau Fitbit Ionic. Totuși, Fenix 6 se află într-o categorie total diferită. Așa pot să justific și diferența de preț.

Eu văd Seria 6 ca fiind pentru oameni care știu exact ce au nevoie de la un ceas inteligent. Așa cum telefonul mobil nu mai este de mult un simplu telefon, nici Fenix 6 nu mai poate fi numit doar un ceas. De fapt, e mai degrabă un instrument de navigație, supraviețuire, ce te poate ajuta să-ți depășești performanțele. Prin Seria Fenix 6 primești un pachet complet : baterie de lungă durată, GPS, display performant, aplicații, muzică, hărți cu trasee, brățări din diferite materiale, culori și mărimi și tracking la orice îți trece prin minte.

Modele arată atât de bine încât poți scăpa cu un astfel de ceas chiar și purtând un costum. Mie mi-a plăcut mult acest model. Are un design simplu, dar în spate ascunde multe funcții.

Poți găsi noua serie Fenix 6 aici sau la importatorul oficial Garmin în România, Trisport.ro

 

 

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Conferințe/ Evenimente

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus