Am să vă spun direct că UE Mini Boom este o boxă wireless care nu se mai află în producție, ea fiind înlocuită de Logitech UE Roll. Cu toatea acestea am fost atât de mulțumit de performanța acesteia încât am decis să o promovez în continuare. Încă se poate găsi pe site-urile de afară și am văzut-o și la noi pe Olx. Întotdeauna când o folosesc rămân uimit cum poate ieși un sunet atât de bun dintr-o boxă de dimensiuni atât de mici. De aici probabil vine și numele de “Boom”. Boxa este considerată o boxă de buget , Logitech oferind câteva variante cu un sunet mai bun, mai mari dar evident mult mai scumpe.
Design
Boxa are un aspect plăcut și dimensiuni reduse (11,1 x 6,1 x 7,6 cm). Am cărat-o lejer în rucsac într-o tură la munte, cântărind doar 301 grame.
Are un înveliș cauciucat , fin la atingere dar care îi oferă extra protecție și îi dă robustețe. Poți să o iei la un grătar, la plajă, la iarbă verde fără probleme. La mine este nelipsită în kit-ul de călătorie.
Această boxă se poate găsi în următoarele combinații de culori.
Culori : Negru, Alb/ Albastru, Negru / Verde, Negru/ Roșu, Alb, Portocaliu/Alb, Mov/ Verde
Eu am ales Negru/Roșu pentru că am considerat că se murdărește mai greu.
Pe partea superioară prezintă 3 butoane cu simboluri ușor de înțeles (- scade volumul, conectare prin Bluetooth , + crește volumul). De asemenea aici se găsește și un microfon pentru că boxa poate fi utilizată și ca speaker de telefon atunci când ești conectat.
Pe partea din față, ascunse după o grilă, se află două difuzoare de 1.5”, 4 ohm, și un led mic care indică conectarea. Pe spate se află un radiator pasiv de 3”x1.5”. De asemenea pe spate avem butonul on/off, un led care indică încărcarea, conector micro-usb și o intrare 3.5mm Auxiliar.
În lateral este gravat “UE” care vine de la “Ultimate Ears”. Aceasta este o companie specializată în producția de boxe bluetooth wireless și face parte din compania mamă “Logitech”. În opinia mea ei construiesc printre cele mai bune boxe portabile wireless, cu prețuri pentru toate buzunarele.
Conectivitate
Boxa se conectează destul de rapid cu telefonul prin apăsarea butonului cu simbolul de bluetooth pentru câteva secunde. Veți primi un semnal auditiv atunci când se poate începe pairingul. Folosesc termenul de pairing pentru că împerechere nu mi se pare potrivit în situația asta. Odată ce devine boxa vizibilă pentru telefon în meniul de Bluetooth pairingul se face în câteva secunde și la final veți primi un alt semnal auditiv pentru confirmare conectare. Din acest moment puteți reda muzica de pe telefon. La a doua utilizare pairingul nu va mai fi necesar iar conectarea se va realiza autumat cu telefonul atunci când boxa este pornită.
O altă metodă de a efectua pairingul este prin NFC. Aceasta se aplică doar pentru telefoanele care au această funcție. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați ca NFC-ul este activ pe telefon, porniți boxa și țineți telefonul deasupra boxei. Veți fi întrebat dacă doriți să efectuați pairingul, acceptați și se va conecta imediat.
Dacă boxa nu este folosită o perioadă aceasta se stinge automat pentru a reduce consumul bateriei. Problema e că atunci când se stinge scoate și un sunet de atenționare care de multe ori m-a trezit atunci când eram aproape să adorm. Scriind acest review mi-am dat seamă că sunetele de avertizare se pot anula folosing aplicația UE Mini Boom de pe telefon. Uite un prim beneficiu pentru mine în a scrie astfel de review-uri pentru gadgeturile mele.
Distanța de conectare ar trebui să țină undeva pe la 15 m în afara casei, dar într-un apartament dacă ieși din camera se cam întrerupe.
Boxa mai are o funcționalitate interesantă pe care din păcate nu am apucat să o testez. Prin aplicația Android/ IOS poți conecta încă o boxă pentru a avea sunet stereo, sau dacă nu se dorește stereo se pot folosi amândouă pentru a crește volumul total.
Performanță
Cum vă spuneam sunt foarte impresionat de performanța aceste micuțe boxe. Oferă 10 ore de muzică de ascultat în continuu. Timpul de ascultat poate varia în funcție de volumul la care ascultați și dacă conexiunea este prin bluetooth sau prin cablu. Nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân fără baterie. Producătorul spune că dureaza 4 ore încărcarea bateriei lithium-ion.
Sunetul este surprinzător de bun și puternic pentru mărimea boxei. La volum maxim nu distorsionează. Bass-ul parcă încearcă să compenseze și să acopere mediile . Câteodata vocile par înfundate. Cu toate acestea pe melodii mai ritmate, basul intră cu putere , iar boxă se simte că poate oferi o gamă largă de frecvențe.
Boxa are și funcția de speaker pentru telefon. Convorbirile se aud foarte clar chiar de la distanță iar interlocutorul nu a avut plângeri că s-ar auzi înfundat. Poate constitui totuși un inconvenient când pui muzică de pe telefonul tău , ești într-un grup și vrei să ai o conversație privată. Dar în același timp un avantaj dacă vrei ca ceilalți membri ai grupului să participle la conversație.
UE Mini Boom are și o aplicație pe Android și pe IOS prin care poți umbla la câteva setări, te învață cum să o foloști și îți permite să conectezi o a doua boxă. Setările de egalizator sunt reduse la 3 opțiuni ( out lout – bun pentru cele mai multe situații, vocals – pentru radio, podcast, filme și intimate- pentru camere mici, cu podele, pereți). Mie mi se pare că se aude cel mai bine în modul intimate.
Am observat că între timp a apărut și un update de firmware care se poate face conectând boxa la PC prin cablu micro-usb.
Preț
Boxa inițial a fost vândută la un preț de 100 $ în America , iar acum a ajuns pe la 70 $ . Prețul nu a scăzut foarte mult ceea ce îmi indică faptul că încă e un produs căutat. Pe Amazon Germania se găsește la 60 EUR.
Din păcate la noi nu se mai găsește în magazine fiind înlocuită de UE Roll.
Am găsit-o totuși pe Olx.ro , utilizată la un preț de 150 lei.
Ce îmi place
- volumul puternic al sunetului și basul
- forma compactă
- baterie cu autonomie mare, până la 10 ore
- preț accesibil
- poate fi conectată în stereo cu o boxă similară
- se reconectează automat la device
Ce nu îmi place
- Nu vine cu încărcător propriu
- Nu e rezistentă la apă, dar nu e foarte relevant
- Nu poate fi folosită ca power bank
- Basul acoperă mediile și înaltele
Concluzie
Dacă sunteți în căutarea unei boxe portabile wireless și aveți un buget limitat dar totuși vreți să luați un produs de calitate, eu v-o recomad cu căldură. Într-o cutiuță compactă, prietenoasă și rezistentă aveți un sunet cu volum foarte puternic și clar în același timp. Pentru mine este un device complementar telefonului , tabletei sau chiar laptopului care nu are un sunet atât de puternic. O poți lua în călătorii pentru a urmări filme sau crea o petrecere instant împreună cu prietenii tăi. Nu pot să o recomand în schimbul lui Logitech UE Roll care a înlocuit-o , pentru că nu am testat-o, dar dacă o găsiți la un preț bun pentru voi, nu cred că veți regreta achiziția.
2 Comentarii
Felicitari pentru primul review ! Tine-o tot asa, gadgetist.
Super tare. Am un prieten care are o boxa de genul insa nu a reusit niiodata sa imi spuna detaliile astea. El spunea doar – e buna coa! Felicitari pt primul articol!