fbpx
Connect with us

Merită să fac upgrade la Fitbit Charge 3 de la Fitbit Charge 2?

Articole

Merită să fac upgrade la Fitbit Charge 3 de la Fitbit Charge 2?

Am intrat din curiozitate pe Emag și am observat că noua brătară fitness Fitbit Charge 3 este deja în stoc. M-am jucat cu Fitbit Charge 3 la IMWorld anul acesta și mă bate gândul să fac upgrade-ul. Din câte am putut testa, cei de la Fitbit au adresat majoritatea minusurilor brățării Fitbit Charge 2.

Sunt posesorul unui Fitbit Charge 2 deja de 2 ani . Am migrat la Fitbit pentru că am fost dezamăgit de Moto 360 și Android Wear. După ce am văzut Apple Watch mi-am zis că nu pot să mai folosesc un ceas cu Android Wear. Se pare că Google a mai rafinat între timp Android Wear, dar din păcate nu au venit și cu un smartwatch nou.

Acum câțiva ani bătălia între brățări fitness se dădea între Jawbone și Fitbit. Nu mai vorbește nimeni de Jawbone zilele aceseta pentru că a falimentat. Fitbit , pe de altă parte , se descurcă încă ok într-o piață dominată de Apple.  Acțiunile sunt azi aproape de minimul istoric, dar Fitibit încă rezistă.  Au cumpărat Pebble Watch,  Vector Watch de la noi și au deschis un sediu local fix lângă Guvern.

 

Specificații ale Fitbit Charge 3 versus Fitbit Charge 2

 • Cea mai importantă caracteristică a brățării Fitbit Charge 3 este faptul că acum este rezistenă la apă. Noua brățară fitness poate fi purtată la duș, în piscină și în mare. Acest lucru a fost posibil prin înlocuirea butonului fizic cu un nou buton “inductiv” în curs de patentare. Practic trebuie să apeși destul de tare în partea lateral stânga pentru a accesa meniul ceasului. Am descoperit că sunt deja câteva plângeri care spun că “butonul” nu funcționează corect. Este de urmărit această postare pe forumul Fitbit , să vedem dacă devine o plângere comună. Când l-am testat, și eu am avut aceeași problemă, fiind obișnuit cu butonul fizic de pe Fitbit Charge 2, dar era totuși o chestiune de acomodare.

 • Display-ul la Fitbit Charge 3 este acum cu 40% mai mare decât cel de pe Fitbit Charge 2. Este de tip OLED și are protecție Corning Gorilla Glass 3. Eu am reușit să zgârii display-ul din plastic la Fitbit Charge 2-ul meu și mă încântă faptul că noul display este mai rezistent.
 • Bateria ar trebui să țină cu 4o% mai mult decât Fitbit Charge 2. Poți ajunge chiar la o săptămână de utilizare cu o singură încărcare. Ceea ce  m-a făcut să fac saltul de la Moto 360 la o brățară Fitbit,  a fost faptul că nu mai trebuia să o încarc în fiecare zi. În medie, bateria mea de la Fitbit Charge 3, ține cam 4-5 zile. Deci cred că ținta de 7 zile e realizabilă.
 • Fitbit Charge 3 este mai subțire și este din aluminiu. Fitbit Charge 2 este îmbrăcată în oțel inoxidabil. Nu am simțit o diferență majoră pentru că și Fitbit Charge 2 e destul de ușoară pe mână.
 • Nici Fitbit Charge 3 nu are GPS integrat, dar era de așteptat.  Dacă vrei GPS tracking va trebui să ții telefonul în apropiere.
 • Din păcate brătările de pe Fitbit Charge 2 nu sunt compatibile cu Fitbit Charge 3 pentru că au un alt mecanism de prindere.

Funcții noi Fitbit Charge 3

 • Atunci când merg la bazin, oricât aș încercă să număr câte ture fac, mereu pierd șirul. Acum Fitbit Charge 3 are tracking automat și îți numără turele de bazin.
 • Vei putea să dezactivezi funcția de quick view direct din meniul ceasului. Pe mine mă deranjează  la Fitbit Charge 2 că atunci când aleg să o țin la mână când dorm, luminează foarte tare când mișc mâna. Singura metodă să dezactivez aprinderea ecranului la mișcare e din meniul telefonului. Cred că mulți s-au plâns din cauza asta și e un semn bun că Fitbit ascultă feedback-urile utilizatorilor.
 • Ceea ce îmi place la Fitbit Charge 2 este design-ul minimalist. Nu îmi distrage atenția ca un smartwatch și este un memento constant să am activități sportive. Fitbit Charge 3 duce lucrurile mai departe și vei putea să îți fixezi ținte în funcție de caloriile consumate, distanță sau durată. Poți alege tracking pe 15+ tipuri de exerciții de la bicicletă, înot, alergare, greutăți și Yoga. Mi-ar plăcea ca Fitbit să promoveze mai mult partea de competivitate cu prieteni care au o brățară Fitbit. Eventual să aducă funcția în dashboard. Am un prieten care are o brățară Fitbit, dar nu pot interacționa foarte mult pe partea de competivitate.

 

 • Fitbit Charge 3 introduce Popular Apps. Vei putea seta alarme, timer , calendar și vremea. Sper ca achiziția Pebble și Vector Watch să dea fructe în această privință și să fie dezvoltate și alte aplicații utile, dar care să păstreze design-ul minimalist.
 • Tracking-ul în timpul somnului ar trebui să fie îmbunătățit și vei primi un scor pentru a putea interpreta mai bine datele. Nu țin brățara foarte des la mână când dorm. O țin atunci când vreau să setez o alarmă dimineața pentru că mă trezește cu o vibrație ușoară și nu o deranjează pe soție. În principiu tracking-ul te ajută să observi calitatea somnului tău. Ai 4 categorii, awake, REM, Light și Deep și te poți compara cu media altor persoane din categoria ta de vârstă.
 • Notificările pe Fitbit Charge 3 se dezvoltă și vor deveni mai interactive. Vei putea răspunde la telefon direct de pe brățară și să continui conversația la telefon sau să răspunzi cu mesaje pre-setate. Eu am dezactivat cu totul notificările pe Fitbit Charge 2 pentru că oricum îmi verific telefonul constant 🙁

Fitbit notifications

 • Pe versiunea de Fitbit Charge 3 Special Edition vei avea disponibilă funcția de Fitbit Pay. Pentru că am instalat Google Pay pe telefon, acum când merg la alergat în parc nu-mi mai iau portofelul cu mine. Cu Fitbit Charge 3 Special Edition mi-ar fi chiar mai ușor să plătesc contactless, pentru că nu ar mai trebui să iau nici măcar telefonul cu mine. Reprezentantul Fitbit mi-a spus că Fitbit Pay ar trebui să apară anul viitor și în România. Acest lucru ar conta pentru mine foarte mult în alegerea Fitbit Charge 3 Special Edition. Altfel, faptul că Special Edition include o brățară neagră clasică în plus în pachet nu cred că e un factor decisiv.
 • Charge 3 are tehnologie îmbunătățiță de măsurare a ritmului cardiac și a consumului de calorii.  Eu urmăresc periodic resting heart rate pentru că mi se pare un indicator relevant pentru starea mea de sănătate. Am observat că în perioada vacanței de vară este mult mai jos decât iarna sau primăvara când sunt mai stresat la serviciu.
 • Față de Fitbit Charge 2, este introdus senzorul Spo2 . Acesta ar trebui să poată măsura nivelul de oxigen din sânge și să te ajute să detectezi anumite boli, precum sindromul de apnee în somn.
 • Fitbit Charge 3 va include o secțiune specială pentru femei prin care își vor putea urmări ovulația.

Preț

La momentul la care scriu articolul, Fitbit Charge 3 este vândut de Emag cu 750 de lei. Interesant este că deja au aplicată o reducere de 9%, deși brățara abia a apărut.  Flanco o vinde cu 706 lei.

Fitbit Charge 2 încă este vândut de Emag la 700 de lei. Cel mai mic preț la care am văzut-o a fost de 536 lei.

Concluzie

Mulți compară produsele Fitbit cu Apple Watch. Cred că dacă ești utilizator de telefon cu iOS alegerea e simplă. Totuși dacă ești utilizator de Android ,  Fitbit Charge 3 bifează multe din nevoile pe care le poți avea. Fitbit Charge 3 are baterie care ține până la 7 zile, poți primi notificări cu care să interacționezi, ai funcții îmbunătățite de urmărire a stării sănătății , este rezistent la apă și este un fitness tracker foarte bun. Am văzut anumite plângeri cum că Fitbit nu înregistrează pașii corect. Până la urmă ar trebui să fie un dispozitiv care să te motiveze și să te încurajeze să faci mișcare. Pentru majoritatea nu ar trebui să fie foarte imporant dacă ai făcut cu câțiva pași în plus sau în minus.

Dacă vor introduce Fitbit Pay în România, obții un pachet complet la un preț decent.

Paleta de culori pentru brățările clasice mi se pare foarte limitată. Ai disponibile doar albastru-gri sau negru. Totuși cu timpul o să apară mai multe opțiuni la vânzători independenți.

Un inconvenient la Fitbit este faptul că nu au service propriu. Totuși faptul că rezistența display-ului a fost îmbunătățită, mă încurajează să fac upgrade-ul. Nu știu încă dacă să fac upgrade-ul la versiunea normală sau la Fitbit Charge 3 Special.

Sursă imagini: https://blog.fitbit.com/charge-3/

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
3 Comments

3 Comments

 1. benoni juravle

  09/03/2019 at 6:06 pm

  Am un fitbit charge3 .nu se mai încarca.unde as putea rezolva problema?nu este cumparat din țara.

 2. thegadgetist

  09/03/2019 at 6:35 pm

  Din câte știu Fitbit nu are service center. Dacă se întâmplă ceva cu tracker-ul în perioada garanției atunci trebuie returnat la magazinul de unde l-ați cumpărat și probabil veți primi unul nou.

  Îi poți contacta pe cei de la Fitbit pentru suport aici… https://help.fitbit.com/?cu=1

  Mai poți încerca la um service GSM. Nu știu dacă să recomand Depanero pentru că nu am avut experiențe cu ei.

  • benoni juravle

   09/03/2019 at 8:39 pm

   Multumesc.O sa încerc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Articole

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus