Ca în fiecare an, am urmărit plin de interes conferința Made by Google unde a fost prezentat noul hardware pentru 2019-2020.
Misiunea declarată a celor de la Google este să te poată ajuta în cât mai multe situații.
Au vorbit despre ambient computing prin care interacțiunea cu tehnologia ar trebui să fie mai fluidă. Dispozitivele nu mai sunt în centrul sistemului ci tu ești. Google Assistant joacă un rol important. Interacțiunile trebuie să fie naturale și intuitive.
Aici cred că se referă la îmbunătățirea modului actual în care comunici cu Google Assistant prin fraze presetate și formule bine definite. În plus, încă nu există un standard comun pentru dispozitivele de smart home iar aplicația Google Home ar trebui să le unifice. Numai că din experiența mea, interacțiunea e departe de a fi fluidă deocamdată.
Au mai menționat că doresc să producă soluții integrate pentru toată casă și că îmbunătățesc securitatea prin verificări suplimentare înainte de conectare.
Viziunea ambient computing în Gaming se traduce prin noua platformă de streaming, Stadia. Data de lansare pentru Stadia va fi 19 noiembrie. Bineînțeles că România nu se află pe lista țărilor unde Stadia va fi disponibilă la început…nu pentru că nu avem internet de bandă largă ci pentru că…Google.
Pixel Buds
Respectând trendul celorlați producători, acestea sunt noile căști cu adevărat wireless de la Google. Mi se pare că arată mai bine decât cele de la Microsoft, sunt mici și rotunde. Trebuie să le aud înainte să dau un verdict. Căștile precedente de la Google au fost un fiasco.
- vor fi disponibile în mai multe culori
- primești direcții, asculți muzică și chiar traduceri
- menține conexiunea pe distanțe mari, până la 3 camere depărtare sau cât un teren de fotbal american
- baterie de 5 ore pentru ascultat în continuu și 24 de ore în total cu carcasa de încărcare
- volumul se ajustează automat dinamic în funcție de mediu
- vor fi disponibile în primăvara viitoare la prețul de 179 dolari
Pixel Book Go
Este vorba despre noul Chromebook de la Google ce rulează Chrome OS.
- design minimalist – culori just black și not pink
- până la 12 ore de baterie, 0.9 kg , 13 mm grosime
- taste ultra-silențioase
- Chrome OS – Protecție virus built in bootează în câteva secunde, automatic updates
- Prețul începe de le de 649 $
Acestea sunt variantele de configurare:
- $649: 8GB RAM, 64GB SSD, FHD, 8th Gen Intel Core m3
- $849: 8GB RAM, 128GB SSD, FHD, 8th Gen Intel Core i5
- $999: 16GB RAM, 128GB SSD, FHD, 8th Gen Intel Core i5
- $1,399: 16GB RAM, 256GB SSD, UHD, 8th Gen Intel Core i7
Înțeleg că poate ne petrecem 90% din timp în browser și că există aplicații web pentru aproape orice, dar totuși pentru restul de 10% chiar ai nevoie de un sistem mai flexibil și puțin mai puternic. Mi-e greu să găsesc un public pentru un astfel de dispozitiv, când există variante cu hardware mai bun și mai ieftine.
Noul Nest Mini
- are același design ca Google Home Mini și introduc o culoare nouă, sky
- sunet mai bun și un al 3-lea microfon pentru zone zgomotoase, deci ar trebui să audă comenzile mai bine
- toate produsele Nest sunt din plastic reciclat
- au adăugat suport pentru montaj pe perete
- va fi disponibil din 22 octombrie în 22 de țări de la prețul de 49$
- Cip dedicat cu putere de calcul de 1teraops – va fi mult mai rapid
Dacă ai deja un Google Home Mini nu cred că merită upgrade-ul.
Nest Wifi
Ideea era de mult în aer și Google a implementat-o în sfârșit. Google Wifi + Google Home Mini = Nest Wifi
- Vine la pachet cu 2 dispozitive – router și wifi point
- Are design plăcut pentru a nu mai fi ascuns după mobilă și astfel îmbunătățind aria de acoperire
- Mi s-a părut interesantă funcția de pauză wifi pentru tableta copilului
- Prețul este de 269 $ pentru 2 dispozitive, 349$ pentru 3 dispozitive, din 4 noiembrie, în 8 țări
- O mare scăpare este că nu suportă Wifi 6!
Pixel 4
Îl așteptam de mult și credeam că va fi următorul meu telefon. Deși a fost cel mai leak-uit telefon din istorie, mă așteptam ca Google să aibă un moment one more thing care să impresioneze pe toată lumea. N-a fost să fie așa…Dar să vedem noile funcții și specificații:
- este primul telefon cu un senzor radar (limitat la anumite țări printre care și România). Proiectul Soli a investigat capabilitățile unui senzor radar pe un telefon. Acesta facilitează utilizarea unor gesturi în aria telefonului, precum skip pentru următoarea melodie sau scăderea volumului soneriei când apropii mâna de el.
- Ar trebui să aibă și cea mai rapidă deblocare de pe un telefon cu ajutorul a ceea ce se numește Motion Sense. Din ce am văzut nu e și cea mai sigură. În opinia mea aceste gesturi nu cred că vor prinde la public. Adică le folosești de câteva ori ca să te lauzi la prieteni și după aceea uiți de ele. De exemplu la Pixel 2XL-ul meu am folosit atât de puțin funcția de strângere al telefonului pentru apelarea Google Assistant încât am uitat de ea.
- Voice Recorder – Transcriere în timp real a ceea ce vorbești, totul se întamplă pe dispozitiv. Poți chiar căuta anumite cuvinte cheie din înregistrări. Va fi disponibilă doar în Engleză la început. E interesantă tehnologia, dar iar foarte limitată la doar o limbă.
- Primești 3 luni gratuite de Google One + 100 GB Storage + 1-1 sesiuni de consiliere pentru utilizare a serviciilor
- Telefoanele Pixel sunt cunoscute pentru pozele extraordinare pe care le fac cu ajutorul software-ului, ceea ce ei numesc fotografie computațională.
- 3 luni gratuite de Google One + 100 GB spațiu în cloud + 1-1 Pro sesiune . Ceea ce au omis să transmită este că Pixel 4 nu va mai salva în mărime originală pozele și clipurile video din Google Photos. Era unul dintre principalele avantaje ale telefoanelor Pixel. Adică eu chiar dacă am 64GB de spațiu, dau un Free space și s-a rezolvat. Păstrez și pozele originale, am și spațiu. Nu se mai poate. Nu mai zic că au scos și funcția prin care se sincronizau pozele automat pe hard diskul local.
- Au ales să adauge doar o cameră suplimentară și aceea e telephoto în loc de wide. Cei de la Google cred că o cameră telphoto e mai utilă. Cei care fotografiază în lumea reală au altă opinie.
- Funcție nouă prin care poți face expunere dublă și posibiltatea de astrofotografiere.
- La video nu au îmbunătățit nimic notabil.
Mi se pare că cei de la Google au pierdut contactul cu utilizatorii telefoanelor Pixel. Au ales să facă niște demonstrații tehnice cu situații foarte rare de fotografiere. Adică serios, de câte ori o să fac poze la stele?
La final au invitat-o pe Annie Leibovitz, unul dintre cei mai respectați fotografi, pentru a spune nimic. Părea mai degrabă stânjenită că se află acolo, dar a acceptat pentru că Google i-a oferit posibilitatea să călătorească prin SUA…
Specificații Pixel 4 și Pixel 4 XL
Display
- Display de 90Hz, a primit rating A+, se spune că ar fi peste cel de la iPhone 11 Pro
- Pixel 4: 5.7-inch, FHD+ resolution, 444ppi / Pixel 4 XL: 6.3-inch, QHD+, 537ppi / amândouă au Ambient EQ- ajustare automată a culorilor în funcție de mediu
- HDR cu certificare UHDA
Dimensiuni și greutate:
- Pixel 4: 68.8 x 147.1 x 8.2 mm, 162 grame
- Pixel 4 XL: 75.1 x 160.4 x 8.2 mm, 193 grams
Baterie:
- Pixel 4: 2,800mAh
- Pixel 4 XL: 3,700mAh
- Both: 18W fast charging, wireless charging
- Mi se par foarte mici pentru display-uri de 90Hz.
Camere:
- Principală: 12.2-megapixel, 1.4 μm lățime pixel , dual pixel phase detection, OIS, ƒ/1.7 diafragma, 77-degree field of view(DOF)
- Tele: 16-megapixel, 1.0 μm lățime pixel, phase detection, OIS, ƒ/2.4 diafragmă, 52-degree field of view
- Video: 1080p @ 30, 60, or 120 fps; 720p @ 240 fps; 4K @ 30 fps; Front Camera: 1080p @ 30 fps .
- Alți producători au 4K la 60fps
Alte specificații:
- RAM: 6GB
- Spațiu: 64GB or 128GB
- Procesor: Snapdragon 855
- Pixel Neural Core coprocessor
- Difuzoare Stereo
- dual SIM (nano + eSIM)
- Active Edge
- Radar Motion Sense
- Face unlock
- Gorilla Glass 5 pe față și spate
- IP68 protecție la praf și rezistent la apă
- Variantele de culori sunt Just Black, Clearly White și o ediție limitată Oh so Orange. Aparent cea Oh So Orange deja s-a terminat.
Prețul începe de la 799 USD și va fi disponibil din 22 octombrie.
Concluzie
Per total mi s-a părut destul de cringy toată prezentarea. Drept urmare și-au luat o grămadă de hate de la toți fanii Pixel.
Am fost fanul telefoanelor Google de la început. Am avut Nexus 4, Nexus 6P și acum Pixel 2 XL. Aveam cel mai curat Android și cea mai bună cameră foto de pe piață. Din păcate aventura se termină aici. Cred că trec la iPhone 11 Pro. Din ce am văzut fotografiile arată mai bine pe iPhone după primele teste și la video știu sigur că e la un alt nivel.
Focus-ul celor de la Google rămâne doar pentru SUA și nu pare că vor oferi suport în România foarte curând. Probabil Pixel 4 va veni cu o grămadă de bug-uri pentru care își vor petrece următorul an rezolvându-le. Impresia pe care mi-o lasă e că sunt niște geekși ce habar nu au ce nevoi au utilizatorii în lumea din afara laboratoarelor.
3 Comentarii
Hei, ai uitat de blog? 😀
Am fost plecat în SUA cu serviciul și n-am mai avut timp de nimic. Reîncep activitatea curând 😀