fbpx
Connect with us

Prima participare la IMWorld 2018

Conferințe/ Evenimente

Prima participare la IMWorld 2018

Am avut parte în sfârșit de prima mea participare la IMworld. Este vorba despre cea mai importantă conferință de IT și soluții digitale de pe meleagurile noastre . Evenimentul se desfășoară la Romexpo, 3-4 octombrie.

Fiind la prima participare m-am uitat un pic pe harta expozanților și agenda de prezentări, și mi-am făcut planul de atac.

Am fost tare mândru când am obținut badge-ul de acces inscripționat cu TheGadgetist.ro – Tech blogger.

Am reușit să rezerv doar 2-3 ore pentru acest eveniment așa că am făcut un tur de forță rapid.

Prezentări IMWorld 2018

Am asistat la prezentarea lui Valentin Ghiță , Senior System Engineer la ALEF, despre Chatbots și inteligența artificială. Mesajul a fost scurt și la obiect. Având în vedere rata avansului tehnologic din ultimii zeci de ani, numai un cataclism ne va putea opri progresul. Nu a fost atât de fatalist ca Elon Musk, dar va trebui să ne gândim ce o să facem când interesele noastre devin altele decât cele ale inteligenței artificiale dezvoltate de noi. Eu sper că o să mai putem să o scoatem din priză 🙂

Apoi am dat o fugă în zona Digital & E-Commerce unde am ascultat prezentarea lui Augustin Ladar, business developer la Shutterstock, despre “what is truly free on the Internet? Copyright and Licensing in the Dynamic Digital World”. De la el am aflat despre câteva spețe în care cei care au folosit fără drepturi de autor anumite imagini luate de pe Internet, s-au trezit dați în judecată și cu afacerea terminată. Dacă ți se părea ok să iei imagini de pe Google Images și să le pui la tine pe site…mai gândește-te odată. În plus , recomandarea lui a fost să citim cu atenție termenii și condițiile, când vine vorba de contracte.

Standuri vizitate la IMWorld 2018

După aceste două prezentări , am luat la rând lista de expozanți de care eram interesat. Pentru început , am trecut pe la cei de la Fitbit și spre surprinderea mea, aveau deja acolo noul Fitbit Charge 3. Acesta urmează să se lanseze luna aceasta. Am să scriu un articol separat pe această temă pentru că am apucat să mă joc destul cu el cât să-mi fac o părere.

La standul Ama Xperteye, mi-am îndeplinit un vis mai vechi și am testat o pereche de ochelari asemănătoare cu Google Glass. Acești ochelari pot avea aplicabilitate în domenii diferite , de la mentenanță la distanță în industria grea , până la asistență în operații chirurgicale.

Următorul stand la care m-am oprit a fost al celor de la Gateway VR studio. Am mai avut o singură experiență VR până acum, de genul celei în care te dai în roller-coaster, și nu a fost foarte plăcută pentru că mi s-a făcut rău. Aici nu a fost cazul și m-au convins să le fac o vizită la sediul lor. Am rămas impresionat de joculețul pe care l-am testat. Reușește să te izoleze foarte bine de mediul înconjurător, prin sunet și imagini, încât chiar simți că ești într-o altă lume. Am auzit povești cum că anumite persoane, au uitat că sunt într-o lume VR și au început să o ia la fugă :))

Înainte de plecare am făcut cunoștință cu roboțelul ăsta simpatic. Avea recunoaștere facială și putea să-ți ofere chiar și o poză cu ajutorul unui Selphy CP1300. Bucharest Robots oferă servicii de închiriere a roboților umanoizi pentru evenimente și companii și realizarea de aplicații personalizate.

Concluzie

În concluzie, mi-a plăcut la IMWorld 2018. A fost foarte animat și aș fi vrut să petrec mai mult timp acolo. Cam așa arată un tur pe hyperlapse:

După toate tehnologiile și inovațiile pe care le-am văzut la această conferință am mers să plătesc parcarea la automat. Mi-a mâncat o bancnotă de 5 lei și s-a blocat. Noroc că a venit cineva care a deschis aparatul și am putut să plătesc. Deci nu cred că va fi prea curând până o să ne ia roboții job-urile.

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
6 Comments

6 Comments

  1. Pingback: Best of AMA XpertEye 2018 - Blog AMA XpertEye

  2. Pingback: Best of AMA XpertEye 2018 - Blog AMA XpertEye

  3. Pingback: Best of AMA XpertEye 2018 - Blog AMA XpertEye

  4. Pingback: Best of AMA XpertEye 2018 - Blog AMA XpertEye

  5. Pingback: Best of AMA XpertEye 2018 - Blog AMA XpertEye

  6. Pingback: Retrospectiva 2018 și planuri pentru 2019 - The Gadgetist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Conferințe/ Evenimente

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus