AirTag-ul te ajută să găsești lucrurile pe care le pierzi cel mai des. De exemplu mie îmi tot cădea din buzunarul pantalonilor sport carcasa de la AirPods Pro. Am atașat un breloc și am rezolvat problema.
Cel mai tare mă panichez când nu găsesc portofelul. Andreea folosește multe genți și rucsacuri și uită unde și-a lăsat cheile. Cu ajutorul unui AirTag reușesc să le găsesc imediat.
Una dintre fricile mele e să nu-mi fure cineva mașina. Când am fost de curând în Bulgaria am ascuns un AirTag în mașină și am putut să monitorizez poziția sa. De fiecare dată când trecea cineva cu un iPhone prin zona, mi se actualiza poziția mașinii pe hartă.
Ce conține pachetul
- Instrucțiunile.
- 1 AirTag
- Diametru: 31.9 mm
- Înălțime: 8.0 mm
- Greutate: 11 grams
- Rezistent la apă, Rating IP67 (adâncime maximă de 1 metru și până la 30 de minute)
- Conectivitate Bluetooth , NFC pentru modul pierdutng
- U1 chip pentru Ultra Wideband și căutare cu precizie
Design
Airtag-ul e ca un mentos. Mă refer la aspect, că la gust încă nu am încercat. Pe o parte e alb, iar pe partea unde se află logo-ul e argintiu lucios.
În stilul Apple, AirTag-ul nu ține foarte bine la tăvăleală. Eu îl am de 2 luni și partea cu logo-ul e deja mătuită și plină de zgârieturi. Amintește mult de spatele primelor iPod-uri.
Pentru că Apple face foarte mulți bani din accesorii, nu au prevăzut și un spațiu unde să prinzi un breloc normal de chei. Cei de la iFixit au găsit un punct unde se poate găuri, dar nu m-aș risca. Prin urmare dacă ești interesat, trebuie să cumperi și un breloc special pentru AirTag. Eu am găsit câteva modele mai ieftine pe Amazon.
Bateria este de tipul CR2032 de 220 mAh. Aceasta ar trebui să țină peste un an și se poate înlocui ușor.
Instalare
Odată ce am scos AirTag-ul din ambalaj, a trebuit să trag de o mică foiță de plastic pentru a activa bateria. S-a auzit un mic sunet de confirmare.
Următorul pas a fost să apropii AirTag-ul de un iPhone ce l-a identificat imediat. După ce am confirmat asocierea cu acel dispozitiv, am ales ce doresc să găsesc cu acel AirTag. Ai și opțiunea de a adăuga propriul nume pentru acel produs.
Vei găsi locația AirTag-ului în aplicația Find My, jos la secțiunea Items.
AirTag-ul este compatibil doar cu dispozitivele Apple.
Funcții
- Precision Finding – atunci când ești în apropierea unui AirTag, aplicația Find My te va ghida prin niște săgețele către itemul pierdut. Funcția Precision Finding este compatibilă numai cu seriile iPhone 11 și iPhone 12.
- Confidențialitatea este incorporată – Doar tu poți vedea unde este AirTag-ul tău. Datele și istoricul locațiilor nu sunt stocate niciodată pe AirTag. Dispozitivele care transmit locația AirTag-ului rămân anonime, iar datele despre locație sunt criptate. Atunci când telefonul detectează un AirTag care nu este asociat cu iPhone-ul tău vei primi o notificare. E o funcție utilă pentru a preveni urmărirea unor persoane. La mine, de exemplu, iPhone-ul a detectat că se afla prin preajmă AirTag-ul de la cheile soției.
- Lost Mode – Atunci când un AirTag e pus un Lost Mode vei primi o notificare automată în momentul în care e detectat de un dispozitiv aflat în raza sa. Cineva care are un telefon compatibil cu tehnologia NFC (chiar și un telefon cu Android), va putea citi AirTag-ul și poate afla datele tale de contact pentru a-l returna.
- Alertă de separare – Odată cu iOS 15 vei putea seta să-ți apară o notificare atunci când ieși din raza AirTag-ului. Așa te poți asigura că nu vei mai uita să iei acel produs cu tine.
Preț
În general un AirTag costă 150 de lei. Pachetul de 4 AirTag-uri e 450 de lei.
Verifică prețul pentru Airtag la eMAG
Verifică prețul pentru pachetul de 4 AirTag-uri la eMAG.
Verifică prețul pentru breloc la eMAG
Concluzie
Consider că un AirTag e ca un fel de asigurare pentru un produs. Nu mi-am pierdut portofelul niciodată până acum, dar nici nu vreau să trec prin această experiență, așa că am strecurat un AirTag în el. Am lăsat unul și în mașină ca să o găsesc mai ușor în parcare. Dacă aș avea un câine i-aș agăța cu siguranță un AirTag la zgardă. Data viitoare când merg cu avionul, o să plasez un AirTag în bagajul de cală. Sigur te poți gândi și tu la o utilitate pentru un AirTag. Cei de la howtogeek au găsit niște implementări interesante.
Apple beneficiază de o vastă rețea de telefoane iPhone. Practic dacă pierzi produsul cu AirTag-ul într-o zonă în care sunt oameni, sunt șanse foarte mari să îl găsești. Eu am testat și funcționează foarte bine.
Pe lângă faptul că poți găsi produsele pierdute AirTag-ul are și un efect psihologic. De când am atașat Airtag-ul la cheile soției, a știut de fiecare dată exact unde sunt fără să fie nevoită să deschidă vreodată aplicația Find My.
- Ai posibilitatea să-l găsești chiar dacă nu este în apropierea telefonului tău. Ajunge să treacă un alt iPhone prin zona în care se află și să-ți transmită poziția sa. Rețeaua de telefoane iPhone e imensă.
- E rezistent la apă.
- Modul precision finding chiar e foarte util și ușor de folosit când te afli în raza AirTag-ului.
- Trebuie să schimbi bateria anual.
- Funcționează doar dacă ai iPhone
- Nu-ți poate apela telefonul așa cum poate un SmartTag.
- Trebuie să cumperi un breloc special. Nu se pot prinde cheile direct de el.