fbpx
Connect with us

Review: earbuds PANASONIC RZ-S300W

PANASONIC RZ-S300W header

Review

Review: earbuds PANASONIC RZ-S300W

Am asistat la prezentarea noilor căști true wireless de la Panasonic și iată că după scurt timp am primit la teste modelul de earbuds RZ-S300W.  Acestea intră la categoria entry-level, fiind succedate de RZ-S500W și EAH-AZ70W de la Technics.

E bine de știut că acestea  sunt primele modele de earbuds produse de Panasonic, deci putem stabili care este punctul lor de plecare. Piața de căști true wireless este în plină expansiune și Panasonic a simițit că trebuie să prindă valul.

Ce conține pachetul

 • Cablu de încărcare prin USB-C  de 0.5m
 • Dopuri – mărimi XS, S, M, L (M atașat)
 • Carcasa cu căștile
 • Instrucțiuni
Specificații
 • Răspuns frecvență – 20-20000 Hz
 • Bluetooth 5.0
 • Raza maximă semnal – 10m
 • Timp încărcare căști 2 ore, suport 2.5ore, căști cu suport 4ore
 • Durată comunicare continuă – aprox 4.5h , în funcție de smartphone
 • Timp operare – Aprox. 7.5h ,suportul de încărcare oferă în total 30 de ore
 • Diametru difuzor – 6mm
 • Greutate – 4g/ cască, suport 45g
 • Conector USB-C
 • Profiluri acceptate – A2DP, AVRCP, HSP, HFP
 • Rezistente la apă – IPX4 (doar căștile)
 • Pagina oficială

 Design

Prima impresie pe care mi-a făcut-o cutia în care au venit e că e tipul de produs pe care îl vei găsi agățat în raft la hipermarket. Au folosit mult prea mult plastic pentru secolul acesta. Experiența de unboxing nu pot să spun că este una satisfăcătoare.
Carcasa este dintr-un plastic mătuit, iar deasupra are o margine glossy. Unitatea a ajuns la mine cu câteva zgârieturi fine pe ea, la care probabil am adăugat și eu câteva. Astă fără să le țin lângă chei, într-un timp relativ scurt.
Încărcarea se face prin portul USB-C.
Pe partea superioară putem observa logo-ul Panasonic.
Atunci când deschizi carcasa se aprind cele 3 leduri ce indică starea acumulatorului iar ledurile căștilor emit o lumină roșie.
Balamaua are un pic de joc și asta mi-a dat un de nesiguranță de fiecare dată când deschideam carcasa.
Căștile au fiecare lăcașul lor în care se încarcă. Magnetul ce ar trebui să te ajute să le potrivești nu mi se pare destul de puternic. Mi s-a întâmplat de multe ori să încerc să le pun la loc, pe întuneric și nu nimeream deloc. Au chiar o poziție în care dacă le pui invers te pot păcăli că le-ai găsit poziția, dar carcasa nu se va închide complet. E greu de crezut că inventatorii termenului Poka-Yoke au permis așa ceva.
Când am văzut căștile în prezentare mi s-a părut că arată premium, în realitate elementul acela gri decorativ arată ieftin. Ce mi-a plăcut însă a fost faptul că fiecare cască are o suprafață tactilă ce s-a dovedit foarte utilă.
Aduc un pic cu dopurile lui Frankenstein.
În principiu, cele 4 mărimi de dopuri ar trebui să se te ajute să găsești ceva care să ți se potrivească. În practică la mine au ajuns doar mărimile L și M probabil, iar căștile îmi ieșeau constant din ureche. Am găsit niște dopuri de la alte căști, dar nu erau 100% compatibile.
Pentru urechea mea aceste căști sunt un pic cam butucănoase.
Căștile vin în 3 variante de culori(negru, argintiu și verde).

Instalare

Instalarea nu a fost intuitivă pentru mine și a trebuit să apelez la instrucțiuni. Vei găsi indicații despre cum să conectezi căștile la telefon abia la pagina 14.

La prima utilizare trebuie să scoți ambele căști din carcasă , led-urile vor ilumina alternativ albastru și roșu și vor fi vizibile în meniul telefonului.

Cum căștile primite de mine erau deja utilizate, a trebuit să țin apăsat senzorul de atingere timp de 7 secunde pentru a le reseta. După aceasta le-am găsit în setările de bluetooth ale telefonului și s-au conectat imediat cu ajutorul aplicației.

Pentru a beneficia de toate funcțiile acestor earbuds va trebui să instalezi aplicația Audio Connect (link iOS/ link Android).

Funcții Panasonic RZ-S300W

 • Ambient sound mode – scopul acestei funcții este să-ți permită să auzi sunetele din jurul tău. E recomandat să fie activat atunci când mergi pe stradă astfel încât să auzi eventualele pericole sau pentru a a auzi mai clar pe cineva. Atunci când este activat vei auzi un fâșâit pe fundal, ce poate fi supărător atunci când asculți muzică. Se poate activa/dezactiva când ții apăsat 2 secunde pe casca dreaptă.
 • Controlul prin atingere – căștile vin cu diferite combinații pentru a controla playback-ul, regla volumul sau prelua/respinge apeluri. Existența acestei funcții m-a încântat cel mai mult. Implementarea combinațiilor de atingeri mi s-a părut intuitivă, dar din păcate nu este customizabilă.
 • Sound Enhancement – Aplicația vine cu un egalizator, bass enhancer și clear voice ce fac exact ce spune descrierea.
 • Compatibilitate Amazon Alexa/ Google Assistant/Siri – când ții apăsat 2 secunde pe casca stângă vei putea da comenzi vocale asistentului. Eu încă nu mă simt confortabil să fac asta când sunt în public. Am testat cu Amazon Alexa și funcționează cum te-ai aștepta.
 • Căștile funcționează independent una de cealaltă– e util când vrei să preiei un apel, pentru că ambele căști au microfon integrat.
 • Auto Power off – salvează bateria când nu sunt folosite.
 • Încărcare rapidă  – 15 minute pentru 90 de minute de ascultat muzică.

Sunet

RZ-S300W vin fără noise cancellation ( anulare activă de zgomot), dar am auzit lucruri bune despre RZ-S500W care au această funcție.

Testul meu personal este așa…dacă pun Pink Floyd și mi se ridică părul de pe mâini atunci se aud excelent. RZ-S300W n-a trecut testul.

Mi se pare că lipsește amplificarea. La volum maxim, mă întrebam atâta pot?

Bass-ul lasă și el de dorit chiar și cu bass enhancer activat. Lipsește acel punch.

În schimb, sunetul are claritate bună, în special pe vocal.

Le-am testat și în apeluri telefonice și s-au descurcat admirabil.

Pentru a-mi forma o părere le-am comparat cu ce mai aveam prin casă, adică Xiaomi Mi True wireless și Apple Airpods Pro. Concluzia e că RZ-S300W se regăsesc fix la mijloc în privința calității sunetului.

Clip prezentare oficial 

 Preț

Prețul de lansare este de 600 de lei.

Verifică prețul la  eMAG

Concluzie

Acest articol poate are pe alocuri tonul de rant , dar scopul meu e să ajut producătorul să realizeze un produs mai bun și consumatorul să ia o alegere informată. Earbuds-urile RZ-S300W au o calitate a sunetului satisfăcătoare și vin cu câteva funcții utile. Am apreciat controlul tactil foarte precis și diferitele combinații ce îți oferă multă libertate.  Din păcate prețul de lansare mi se pare prea mare pentru calitatea materialelor folosite și sunetul produs.

Prima generație a produselor deseori lasă de dorit. Panasonic trebuie să se întoarcă la planșa de desen și să revină la coolness-ul anilor 80.

Review 0
6 Reviewer
Users 0 (0 Voturi)
Îmi place
 1. Sunetul are claritate bună.
 2. Controlul tactil e util și intuitiv
 3. Autonomie foarte bună.
Nu îmi place
 1. Materialele folosite au un aspect ieftin
 2. Lipsește amplificarea, bass-ul lasă de dorit
 3. Prețul de lansare e măricel.
 4. Aplicația are un design învechit.
Design6
Hardware8
Software4
Funcții9
Preț4
Ce spun alții... Login to rate
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

1 Comment

1 Comment

 1. doru

  30/07/2020 at 9:39 am

  bun review !
  Intr-adevar, 600 lei pe asemenea casti, ambalate cum ai zis si tu, de supermarket, imi pare cam mult, in piata asta a castilor wireless.
  Pe langa faptul ca au cam multe minusuri.

  Cine stie, poate cele mai scumpe vor compensa vanzarile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Review

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus