Mi-am ieșit din mână atât de mult cu scrisul articolelor încât de la review-uri de gadget-uri am ajuns la povești cu covoare. Totuși poate ajută pe cineva să împărtășesc și experiența asta.
Se făcea într-o zi că Andreea a scăpat cafeaua pe covorul din camera copiilor. Dacă se întreabă cineva cum de mai avem covoare în casă în anul de grație 2023, le ținem mai mult pentru copii. Atenuează din zgomotul pe care îl fac când se joacă și se simte un pic mai călduț și moale când stau tolăniți pe jos.
Revenind…a scăpat cafeaua pe covor. Iau un pic de Biocarpet, fac spumă într-un lighean, frec, degeabă…rămăsese ditamai pata. Apoi îmi vin în minte imagini vivide din copilărie când ai mei scoteau covorul pe bara din fața blocului și îl curățau cu peria. Simt țesătura pe buricele degetelor, mirosul acela de curățenie. Mă gândesc că asta trebuie să fac și eu!
Iau covorul, îl pun în portbagaj și merg la țară. Pun direct furtunul pe el, dau cu soluție, frec de crede Apple Watch că fac vreun workout, clătesc și apoi îl pun pe gard la uscat. Îl mai iau la periat din când în când. Se face seară și covorul nu dă semne să se usuce. Trece o zi, e tot ud și a început să miroasă a mortăciune.
Îmi zice cumantă-mea că are ea un aspirator care poate să tragă umeazeala. Rămân uimit câtă apă încă era în el. Se usucă, dar rămâne un miros de mucegai.
Unde am spălat până la urmă covoarele, cât a durat și cât m-a costat.
După tot efortul acesta îmi vine mintea la cap și dau o căutare pe Google Maps…spălătorie covoare București. Mă uit un pic la rating-uri și review-uri și aleg să îi contactez pe cei de la Hippo Spălătorie Covoare. Am plasat comanda direct din formularul de la secțiunea de contact.
Am primit mesaj cu intervalul orar când vor fi ridicate cele 2 covoare. A doua zi după predare covoarele erau deja curățate și am fost anunțat când vor fi livrate și cât mă costă. Practic luni i-am contactat și joi aveam covoarele înapoi acasă. Suma de plată a fost de doar 78 de lei. Asta prin iunie 2022.
Ideea e că mi-am dat palme cât de ușor a fost tot procesul. Oamenii au aparatură specială care aspiră, spală, centrifughează și usucă covoarele. Când mi le-au adus miroseau a parfum. Am fost super mulțumit.
Concluzia mea e că nu are rost să te apuci să cureți singur covoarele. Și uite așa „am descoperit apa caldă”.
Photo by Sina Saadatmand on Unsplash