Sebastian a început grădinița și am vrut ca așa cum taică-miu mă ducea cu bicicleta, să îl duc și eu cu trotineta electrică. Grădinița e foarte aproape și din fericire am o pistă de biciclete în zonă, care nu e foarte circulată.
A trecut ceva vreme de când n-am mai fost în service cu trotineta electrică Xiaomi Mi M365. Am făcut iar pană și am apelat tot la Bogdan, care e tătic în reparații trotinete Xiaomi. L-am sunat și am stabilit o întâlnire pentru a doua zi.
Service-ul WAE și-a schimbat adresa pe Spaiul Unirii, nr 16o. Am intrat pe o poartă verde în curtea Industria Bumbacului și am plătit 2 lei/oră parcarea pentru că am venit cu mașina.
Am intrat pe partea stânga, la 5 m de pază , după care am urcat niște scări până la etajul 2 unde e Nod Makerspace. Acolo m-am întâlnit cu Bogdan și am stabilit ce e de făcut la trotinetă.
Am făcut următoarele upgrade-uri și reparații:
- Au fost schimbate roțile de cauciuc cu roți pline. M-am tot ferit de roțile pline pentru că sunt mai puțin confortabile și aluneci mai tare pe umezeală. Totuși m-am săturat de pene și nu merg distanțe lungi cu trotineta cât să mă afecteze foarte tare. Am descoperit că nu sunt totuși atât de inconfortabile cum credeam, cel puțin pe drum asfaltat nu se simte diferența.
- A reparat bara ghidonului care iar prinsese joc serios și putea să se desprindă oricând. Trotineta mea Xiaomi e din prima generație și a avut un defect de design la sistemul de pliere. De data aceasta Bogdan a aplicat o metodă mai radicală cu niște șuruburi lungi și acum nu se mai clatină deloc bara ghidonului. Sper să țină. M-a rugat să nu mă împing în ghidon atunci când frânez ci să împing în piciorul din față.
- Am fixat un sistem de semnalizare pe apărătoarea din spate. E mai mult un sistem care să mă facă mai vizibil în trafic, că nu mă aștept să se uite cineva acolo jos să vadă că am semnalizat eu la stânga.
Am o telecomandă pe ghidon și pot selecta tipul de iluminat sau semnalizarea stânga/dreapta.
- Am schimbat suportul ce fixează apărătoarea din spate pentru că cel vechi s-a rupt.
Ce accesorii am cumpărat pentru trotineta electrică?
- Mâner suplimentar pentru copii cu led – e foarte solid, dar s-au consumat repede bateriile la ledurile acelea laterale și am pierdut și căpăcele pe drum. Cel pe care îl am eu nu mai e în stoc, dar am găsit aici un alt model similar.
- Suport de telefon– îl folosesc rar, doar atunci când nu știu drumul până la adresă și trebuie să pun Google Maps pe telefon.
Cineva mi-a zis că e foarte bun și acest compresor pentru roțile cu cameră.
Mă mai gândesc dacă să schimb și display-ul cu cel de la versiunea Pro, care indică viteza și tipul de mers. Deocamdată sunt mulțumit de modul în care merge trotineta și Sebastian e fericit că ajunge rapid la grădiniță. Tu ce upgrade-uri ai făcut sau ce accesorii ai mai cumpărat pentru trotineta electrică?
Photo by Okai Vehicles on Unsplash