Când conduceam pe A2 m-am trezit cu o pietricică în parbriz ce a creat o mică fisură. Cum îmi stătea pe cap am decis să o repar. Am făcut o căutare pe Google Maps după reparații parbrize și am sortat în funcție de rating. La prima vedere cel mai recomandat service era acesta, al celor de la Polish-faruri.com.
Am ajuns la fața locului mi-am dat seamă că era un one man show, adică un băiat care repara parbrizurile în parcarea din fața casei. Avea deja un client în fața mea și părea că face treabă bună așa că am rămas. I-am spus că l-am găsit în urma review-urilor de pe Google Maps și mi-a răspuns, mai în glumă, mai în serios, că erau fake-uri. :)) Unii dintre useri, într-adevăr aveau doar una-două recenzii la activ, dar erau și câțiva local guides. Oricum, spunea că din câți clienți are foarte puțini îi lasă review-uri.
În principiu reparația trebuia să dureze o jumătate de oră, dar în realitate a durat o oră pentru că lucra la 2-3 mașini alternativ și mai primea tot felul de telefoane de la potențiali clienți. Cu ocazia aceasta am aflat că cei mai mulți clienți erau cei cu parbriz fisurat pe centura capitalei. Celălalt client cu care eram o pățise și el tot pe A2. Sunt foarte multe pietricele pe marginea drumului pe care nici nu știu cum poți să le eviți.
Dacă îți sare o piatră în parbriz și fisura e mai mică de o monedă de 50 de bani sunt șanse mari ca reparația să fie de succes. Cel mai bine e să nu aștepți mult timp și să eviți spălarea parbrizului.
La ceilalți clienți care erau prezenți mi s-a părut că lucrarea a fost foarte reușită, mai ales că spărturile erau destul de mari. Băiatul folosea aparatură de specialitate similară cu ce văzusem pe Youtube.
Cum se repară o fisură în parbriz?
Din ce am văzut procesul presupune să dai o gaură în fisură, se umple cu o rășină care apoi se usuca folosind un aparat special cu ultraviolete. După reparație, câteva ore, nu trebuie să folosești ștergătoarele sau să parchezi mașina urcată cu două roți pe bordură.
La mine…nu știu dacă sunt satisfăcut de cum a ieșit. Probabil sunt multe variabile și diferă de la caz la caz cât de bine se poate repara. Cel puțin stau liniștit că fisura nu o să se extindă, sau să plece, cum se zice în limbajul de specialitate. Prețul a fost de 70 de lei.
Eu n-am un termen de comparație pentru că e prima dată când repar o fisură în parbriz. Cum ți se pare că a ieșit? Se putea mai bine?
2 Comentarii
Eu imi imaginam ca dispare de tot. 😀 Estetic parca nu arata chiar foarte bine, insa asa cum ai spus tu, macar sa opreasca fisurarea parbrizului.
Cel mai probabil gaurirea respectiva detensioneaza zona, modificand spartura din ceva cu margini tensionate in ceva rotund care se preteaza mult mai bine la reparatie.
Rasina banuiesc ca se da doar pentru a impiedica alte lucruri sa ajunga in spartura noua si sa ciobeasca, implicit sa provoace alte crapaturi.
Sticla nu se poate repara niciodata cu ceva sa fie cam la fel ca inainte – se modifica structura ei. Singurul lucru vazut de mine similar a fost la niste lipiri de sticla tot cu o solutie pe intarire de UV dar se observa diferenta – se preteaza mai mult la lipiri locale la compartimentarile de birouri.