fbpx
Connect with us

Cum salvez un link ca shortcut pe telefon

Cum să

Cum salvez un link ca shortcut pe telefon

De curând am cumpărat un Google Home pe care îl folosesc în bucătărie pentru a asculta muzică și din ce în ce mai mult pentru a organiza lista de cumpărături. Pentru mine este mult mai la îndemână să dau o comandă vocală atunci când sunt în bucătărie decât să caut o foaie de hârtie și să încep să scriu lista de cumpărături. Din păcate nu se mai pot adăuga liste direct în Keep prin Google Home iar alternativa este Shopping List care nu are aplicație de sine stătătoare și se poate accesa doar printr-o pagină web. Pentru că mi se pare anevoios să intru în Chrome pe telefon și apoi să intru în Google shopping list am încercat să găsesc cum pot adăuga linkul direct ca shortcut pe homescreen.

ANDROID

Este mai simplu decât probabil crezi. Primul pas este să accesezi situl pentru care vrei să creezi shortctul. Apoi intri în meniul Chrome apăsând pe cele trei puncte în colțul din dreapta sus.

În meniu vezi găsi în partea de jos butonul “Add to Home screen”. Chrome îți va cere să confirmi crearea shortcutului după care item-ul va fi adăugat pe homescreen.

iOS

Pentru IOS lucrurile stau diferit din cauza restricțiilor Apple. Nu vei putea crea shortcutul prin Chrome și ești obligat să folosești Safari. Deschide site-ul pentru care vrei sa creezi shortcutul. Apasă pe buonul de share (dreptunghiul cu săgeată în sus), scroll dreapta printre opțiunile din meniul de share până găsești Add to Home Screen. Vei fi rugat să introduci numele shortcutului după care selectează Add button. Shortcutul va apărea pe homescreen și se va comporta ca un icon normal. Atunci când îl vei deschide va încărca pagina în Safari.

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus