fbpx
Connect with us

Cum să activezi dark mode în browser

Extensii Chrome

Cum să activezi dark mode în browser

De când am citit cartea Why we sleep de Matthew Walker încerc să folosesc cât mai puțin ecranele înainte de culcare. Cum nu-mi reușește foarte bine, am zis măcar să activez dark mode peste tot astfel încât să-mi influențeze mai puțin secreția de melatonină. Lumina albastră de la becurile și ecranele de tip LED influențează cum 85% mai mult nivelul de melatonină în comparație cu lumina difuză sau mai slabă.

Așa am dat peste https://darkreader.org/ . E vorba de o extensie ce se poate instala atât în Chrome cât și în Firefox sau Safari.

Îmi place că are tot felul de customizări interesante:

 • Se poate activa pe toate site-urile, un anumit site sau când dai click pe extensie. O poți rula și printr-o combinație de taste. Default este Ctrl+Shift+D

 • Este foarte configurabilă. Poți seta luminozitatea, contrastul, grayscale. De asemenea, se pot adăuga excepții pe anumite site-uri.

Mi se pare că arată foarte bine The Gadgetist în dark mode.

 

 

 

 

 

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
3 Comments

3 Comments

 1. mihai

  15/02/2020 at 6:53 pm

  Interesant, insa chiar vrei sa instalezi o extensie care vede toate datele tale de trafic pentru asta? Nu e mai simplu sa reduci luminozitatea ecranului?

  Eu personal am o strangere de inima la astfel de extensii care nu stii niciodata 100% sigur ce fac cu datele si cum se pot modifica in timp sau ce amic de-al developer-ului capata cumva acces la date.

  • thegadgetist

   15/02/2020 at 7:45 pm

   La cum e construit internetul acum oricum ajung datele mele la cineva.

   Știu ce zici legat de securitatea extensiilor. Incerc sa ma uit la reviews înainte și sa nu instalez chestii dubioase.

   Ideea e ca pentru mine unele dintre ele imi îmbunătățesc workflow-ul. Daca m-as pricepe, mi le-as face singur, dar asa trebuie sa am incredere in alți creatori.

   Il ascultam pe Derek Sivers(creatorul cdbaby) in podcastul lui, si spunea ca el foloseste linux pe pc doar cu soft care știe exact ce face. E un caz extrem. Ideea e sa fim precauți.

   • thegadgetist

    17/02/2020 at 6:33 pm

    Am mai găsit și asta…According to their website at <https://darkreader.org/privacy> “Dark Reader had never collected and will never collect any personal data, browsing history etc. In future Dark Reader may collect browser version, platform name, display settings and user’s filter settings (except website list or any other data which can help identify user). This information is needed for decision on implementing new features, removing unused features or suggesting default settings for new users. It will happen only with your permission”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Extensii Chrome

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus