fbpx
Connect with us

Cum să activezi WiFi calling pe iPhone la Vodafone

logo-ul Apple colorat

Cum să

Cum să activezi WiFi calling pe iPhone la Vodafone

Am primit o notificare pe iPhone cum că există un update de la carrier. I-am dat accept și a dispărut. Am săpat un pic pe net și mi-am dat seama că au activat funcția de WiFi calling. Practic  atunci când ești conectat la o rețea wifi, apelurile sunt transmise utilizând internetul către Vodafone, deci nu mai ești dependent de rețeaua telecom.

Wifi Calling este foarte bun în clădirile sau în zonele cu semnal slab. De exemplu la ai mei la apartament trebuie să stau lângă geam să nu mi se întrerupă convorbirea. Acum nu o să mai am această problemă pentru că rețeaua wifi este stabilă.

activeaza wifi calling pe iPhone

Această funcție este disponibilă pe anumite telefoane cu Android deja din septembrie 2019, dar pe iPhone abia acum au introdus-o. La fel ca atunci, totul s-a făcut tacit din partea Vodafone. Nu a existat nicio comunicare. Wifi Calling se mai numește și VoWifi. Inițial am crezut că termenul e brănduit de Vodafone, dar vine de la Voice over wifi.

Cum activezi WiFi calling în iOS

Dacă nu ai primit încă update-ul de la Vodafone va mai trebui să aștepți. Încearcă să faci update la ultima versiune de iOS. Eu am verificat în Settings -> General -> About și sunt la versiunea vf ro 41.1 în secțiunea network provider. Pe telefonul Andreei e încă la vf ro 40.0 și nu a apărut update-ul.

Chiar dacă Vodafone a abilitat VoWifi tu trebuie să o activezi manual.

Mergi în Settings -> Mobile Data ->Wi-Fi Calling schimbă pe On

wi-ifi calling vodafone setari

Concluzie

Am verificat dacă Wi-Fi Calling funcționează pe iPhone trecând telefonul pe modul avion, cu WiFi pornit, și apoi am apelat un alt telefon. Totul a funcționat perfect și se auzea foarte bine. Deci e o funcție binevenită pentru zonele cu semnal telecom slab, dar WiFi stabil. Încă așteptăm și activarea serviciului VoLTE pe iPhone ce ar aduce apeluri de voce sau video la calitate HD.

Din câte știu Orange are deja implementat atât VoLTE cât și VoWiFi, iar Digi are VoLTE doar pentru iPhone.

Există un disclaimer de la Apple care spune că atunci când folosești WiFi Calling vor fi trimise informații despre locația în care s-a realizat conectarea către operatorul tău. Acesta poate fi un punct sensibil pentru anumite persoane, dar un plus atunci când apelezi serviciile de urgență.

disclaimer wi-fi calling

4 Comments

4 Comments

 1. David

  06/05/2020 at 12:26 pm

  Am activat ieri după ce am văzut articolul tău opțiunea WiFi calling pe ambele telefoane, dar nu îmi merge. Am încercat de pe abonament, dar și de pe cartelă, nu reușesc să inițiez/primesc apeluri cu mod avion activat. Am încercat tot ce scrie pe site-ul Apple, dar tot nu îi dau de cap…

  La tine a mers din prima? A trebuit să mai bifezi ceva pe lângă “WiiFi calling On”?

  • thegadgetist

   06/05/2020 at 12:28 pm

   Da, a mers din prima. N-am mai bifat nimic altceva.Ciudat…have you tried turning it off and on again? 😀

   • David

    06/05/2020 at 12:32 pm

    Am repornit telefonul, resetat setările de rețea, scos SIM-ul, nimic nu a mers. 🙁 Am încercat pe ambele telefoane (vf 41.1 pe 11 și vf 41.0 pe 7), dar tot nu am reușit.

    • thegadgetist

     06/05/2020 at 12:40 pm

     Am încercat și eu iar acum și nu a mai mers deși e activat wifi calling.I got nothing. E de la ei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus