fbpx
Connect with us

Cum să protejezi calculatorul părinților

pirated laptop

Cum să

Cum să protejezi calculatorul părinților

Nu știu cum e la tine, dar la mine de fiecare dată când trec pe acasă, la părinți, mă roagă să mai repar câte ceva pe la calculator. Fac ce fac și reușesc să capete câte un virus, spyware, adware, malware sau ceva cu ware care le dă peste cap tot calculatorul. De data asta cred că era un adware, care afișa reclame constant în browser.

Prin urmare, am aplicat cele 3 soluții de mai jos. Acum să vedem căt o să țină:

  1. Am schimbat adresele de DNS în cele recomandate de OpenDNS 208.67.222.222 și 208.67.220.220. Vezi aici cum se face.  Open DNS este deținut de Cisco, în care am încredere că știu ce fac când e vorba de securitate. Acesta blochează accesul la site-uri cunoscute ca fiind malițioase.  În plus am făcut un cont și pentru Open DNS Home pentru a adăuga filtre suplimentare. Am mai vorbit despre asta în articolul despre cum să te protejezi împotriva unui atac informatic.optiuni opendns filtre
  2. Am instalat extensia AdBlock – de obicei calculatorul ajunge să fie infectat atunci când dai click pe un pop-up care te face să dai next, next până îți dai seama că e prea târziu. Adblock-ul ar trebui să blocheze toate reclamele de acest gen dacă ajungi cumva pe un site dubios.
  3. Cel mai important rămâne antivirusul – am avut mult timp pe calculatorul părinților antivirusul Avast, pentru că era gratuit. S-a dovedit că un antivirus gratuit nu este totuși cel mai eficient. Am aflat de curând vă Avast vindea informațiile utilizatorilor. Recomandarea mea este să investești totuși într-un antivirus bun, și acela este Bitdefender. La PC Garage am văzut că au de obicei oferte interesante în funcție de nevoile tale.

O altă metodă ar fi să le creez cont de guest cu User Account Control settings setat pe high…dar n-am vrut să fiu deocamdată atât de drastic.

Dacă mai ai vreo sugestie pentru alte metode de protecție a PC-ului lasă-mi un comentariu.

Photo by Michael Geiger on Unsplash

 

3 Comments

3 Comments

 1. Marius

  03/03/2020 at 8:35 am

  De ce nu ublock?

  • thegadgetist

   03/03/2020 at 9:46 am

   Nu știam de uBlock. Cu ce e mai bun față de AdBlock? Consumă mai puține resurse?
   Mã bucur că ai trecut pe aici. Îți citesc deseori blogul.

   • Marius

    04/03/2020 at 11:54 am

    Resurse, la un moment dat chiar bloca mai mult fata de adblock. E in feed, chiar daca nu comentez, trec p-aici 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Fă bine și protejează-te!

masti emag
Sus