fbpx
Connect with us

Cum să reciclezi produsele electronice

semn reciclare

Cum să

Cum să reciclezi produsele electronice

Mi s-a stricat un cuptor cu microunde și am zis hai să-l duc la reciclat. Dar unde? Există puncte de colectare pentru electronice mici (precum fier de călcat, toaster, feon, radio, etc) sau becuri și baterii, dar nu am găsit vreun punct fix unde poți să duci la reciclat electrocasnicele mari.

Există legislație în vigoare care obligă atât persoanele fizice cât și juridice să sorteze separat și să trimită la reciclat deșeurile de echipamente electrice și electronice ( DEEE). Se interzice eliminarea DEEE sub formă de deșeuri municipale nesortate.

 1. Primul rezultat pe care l-am găsit pe Google la căutarea reciclare cuptor microunde a fost Sigurec.ro . A trebuit să-mi fac cont, dar din păcate nu am găsit secțiunea unde să pot chema pe cineva să ridice aparatul. Le-am scris pe Facebook, dar nu mi-a răspuns nimeni.
 2. Am trecut apoi la Ecovoucher.ro . Am completat un formular de predare deșeuri electrice, dar nici de data aceasta nu am reușit să rezolv. Nu m-a sunat nimeni și nici nu au răspuns la telefon când i-am apelat.
 3. A treia încercare a fost cu noroc. Am accesat deee-colectare.ro și am completat formularul unde am menționat numele, telefonul, adresa și tipul produsului. Am trimis formularul online vineri, iar luni am fost apelat de numărul 0728 222 285 pentru programare. Marți deja a venit cineva la ușă, am semnat un proces verbal de predare-primire DEEE, și am predat produsul electric stricat.

O resursă importantă în acest domeniu este Asociația Română pentru Reciclare (RoRec). Poți apela gratuit TelVerde 0800 444 800 pentru informare și preluare gratuită a DEEE.

Recomandarea mea este să nu duci acest tip de produse la fier vechi pentru că nu vor fi reciclate corespunzător privind protecția mediului.

Fotografie de Gary Chan

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
4 Comments

4 Comments

 1. Madalin

  10/07/2019 at 4:12 pm

  Il puteai lasa la Sigurec cand aveai drum pe la vreun supermarket, eu asa fac mereu cu produsele mai mici. Ii chem acasa doar ca e ceva voluminos.

  • thegadgetist

   10/07/2019 at 4:42 pm

   Nu-mi era clar la ce categorie intră cuptorul cu microunde. Acum am văzut că de exemplu la Carrefour Orhideea poți recila PET, doze de aluminiu, DEEE, hârtie și carton, recipiente din polietilenă, din polipropilenă, baterii, becuri și neoane. Dacă nu ești familiar cu termenul de DEEE nu te prinzi așa repede.

   • alfi

    24/09/2019 at 10:31 am

    Să nu le duc la fier vechi!? Păi în orice alt loc le duc, este pe degeaba… Adică nu primești nimic pe ele!!! Reciclare există de când e lumea, dar niciodată nu a fost ca acum, pe degeaba!!! Știi ce voi face eu cu ele!? Le dau foc!

    • thegadgetist

     24/09/2019 at 10:53 am

     Nu mi se pare pe degeaba faptul că vine cineva și mi-l ia de la ușă. În plus la electrocasnicele mari se dau vouchere din câte am văzut.
     Reciclarea e responsabilitatea fiecăruia de a păstra mediul în care trăim curat pentru copiii noștri. Nu ar trebui să te aștepți să primești ceva la schimb. E o obligație, nu un drept.
     Dacă le dai foc riști să inspiri niște substanțe foarte toxice. Nu îți recomand.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus