fbpx
Connect with us

Pachetul Microsoft Office Online este gratuit🆓

Microsoft Office Online home page

Articole

Pachetul Microsoft Office Online este gratuit🆓

Una dintre știrile de săptămâna trecută din Qweek tech menționam faptul că Microsoft  a lansat o nouă aplicație Office pentru Windows 10. Aceasta ar trebui să înlocuiască aplicația existentă, My Office, care are rolul de hub al aplicațiilor și documentelor Office. Pe lângă un design îmbunătățit, aceasta își propune să promoveze versiunile online gratuite ale pachetului Office, în cazul în care nu ești un utilizator de Office 365. Aici m-am oprit un pic și m-am întrebat🤔…care versiuni gratuite? Eu știam că există Microsoft Office 2019 și Office 365 pe bază de abonament.

Microsoft a promovat atât de mult Office 365 încât majoritatea nu a auzit de pachetul Microsoft Office Online. Îl poți accesa la adresa www.office.com

Pentru mediul online, Google a promovat mult mai bine suita sa de aplicații  (Google Docs, Google Sheets, Google Slides ).

Eu nu am reușit să instalez noua aplicație Office și tot My Office îmi deschide. Probabil o să intre cu un update viitor.

Ce include Pachetul Microsoft Office Online?

Toate acestea sunt gratuite. Trebuie doar să accesezi office.com și să te loghezi cu contul tău Microsoft (cel de logare în Windows).

Care sunt avantajele folosirii aplicațiilor Microsoft Office Online?

  • Dacă deschizi Word Online vei observa că are o interfață similară cu ceea ce ești probabil deja obișnuit din versiunea offline. Mi se pare un avantaj față de Google Docs unde cam trebuie să cauți prin meniuri dacă vrei să faci o formatare mai specială.

Ribbon Word Online

Ribbon Google Docs

  • Documentele se salvează automat în cloud (OneDrive) și poți conlucra alături de un coleg dacă ai distribuit documentul. Practic aici face același lucru ca Google Docs.
  • Marele avantaj pe care îl are Word Online față de Google Docs este spell proofing (verificare ortografică). Acest lucru este foarte util pentru mine atunci când scriu un text pe blog. Pot să citesc de zece ori un text și tot ratez un cuvânt scris greșit. Așa bag textul în Word Online și îmi evidențiază imediat toate cuvintele unde am mâncat o literă. E o unealtă foarte utilă și accesibilă pentru toți cei care produc conținut online în limba română. Pentru verificarea textelor în engleză recomand Grammarly.

verificare ortografică Microsoft Office Online

  • Ai acces la șabloane de documente, grafice, prezentări, pentru diferite situații.

Sabloane Microsoft Word versiunea online

  • Mi se pare mult mai ușor de folosit Excel Online față de Sheets. Butoanele pe Ribbon sunt mai bine evidențiate și formulele funcționează cum probabil ești obișnuit deja. Dacă ai nevoie de chestii mai avansate, precum macro, vei avea nevoie de Office 2019 sau 365.

Ribbon Excel Online

Ribbbon Sheets

Concluzie

Pachetul Microsoft Office Online este ultra suficient pentru toți cei care vor pur și simplu să utilizeze funcțiile de bază ale Word, Excel sau Powerpoint. Cu ajutorul Word Online poți să redactezi un text, să-l formatezi, introduci o imagine, un tabel sau să faci o verificare ortografică a textului🖊️. Are chiar și un Translator inclus. Este de asemenea foarte ușor să distribui documentul unei alte persoane și să lucrați împreună la el.

Nu am găsit o listă completă cu ce are în plus versiunea de Office 2019 sau Office 365. Cred că mai ușor ar fi să alcătuiești o listă cu opțiunile disponibile în Microsoft Office Online.

În funcțiile de nevoile tale, dacă ai mai multe calculatoare, cred că o opțiune bună este să îți instalezi Office 2019 sau Office 365 doar pe unul dintre ele, unde să ai disponibile funcții mai complexe, iar pe restul poți accesa documentul din cloud prin Office Online.

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Articole

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus