fbpx
Connect with us

Review: Cântar smart Huawei AH100 Body Fat

Review

Review: Cântar smart Huawei AH100 Body Fat

Nu știu tu cum ești, dar eu mănânc mai mult în perioada aceasta de pandemie. Probabil de la stres. Ceea ce vreau să spun de fapt e că mi-am luat un cântar inteligent. Am prins o ofertă de nerefuzat și îl testez de vreo 4 luni. Bine, nu e mare lucru de testat la un cântar, dar e interesant de văzut ce înseamnă partea de “smart”.

Descriere companie

Huawei  este o companie multinațională producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză. Compania a fost fondată în 1987 de către antreprenorul chinez Ren Zhengfei.

Huawei și-a lansat produsele și serviciile în mai mult de 170 de țări, iar din 2011 a servit 45 dintre cei mai mari 50 de operatori de telecomunicații. Rețelele sale, peste 1500 la număr, ajung la o treime din populația lumii. Huawei a depășit Ericsson în 2012 ca cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și a depășit Apple în 2018 ca al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, în spatele Samsung Electronics.

Huawei în prezent produce o gamă variată de produse.

Ce conține pachetul

Pagina oficială

Huawei oferă suport la  TelVerde Huawei 0800 400 896.

Specificații
 • Greutate maximă suportată 150 kg, minimă de 2.5kg
 • Lungime și lățime de 300 mm
 • Greutate 1,85 KG
 • Baterii necesare 4XAAA – nu sunt incluse în pachet.
 • Conexiune prin bluetooth 4.1
 • BIA Chip

 Design

Cântarul are un aspect premium. Este acoperit cu un strat transparent de sticlă ITO iar la mijloc are un inel decorativ cu sigla Huawei. Pe spate găsim patru picioare cauciucate ce îi oferă stabilitate și capacul bateriilor. Din experiența mea pe sticla aceea de la suprafață,  rămân pete de calcar dacă îl stropești, dar se șterg relativ ușor. Sigla nu s-a deteriorat în timp, adică n-a ruginit.

Afișajul este digital, de culoare albă și ușor vizibil.

Instalare

După ce am introdus bateriile  a apărut mesajul Zero, iar apoi cântarul a fost funcțional. Următorul pas a fost să instalez aplicația Huawei Body Fat Scale (link iOS / Google Play ). Din câte am înțeles ar funcționa și cu Huawei Health și ai putea salva datele în cloud dacă vrei să faci asta.

Aplicația are review-uri destul de slabe. În general oamenii se plâng de probleme de conexiune sau faptul că nu există integrare cu alte aplicații de Health. Eu n-am avut probleme cu conexiunea.

Prima dată va trebui să faci pairing-ul cu telefonul prin bluetooh. Apoi pașii de setare a profilului sunt intuitivi. Trebuie să introduci genul, data nașterii și înălțimea după care te va ruga să te urci pe cântar desculț. Va măsura greutatea apoi va calcula cei 9 indici. După calcularea indicilor îți va arăta rezultatele pe mobil în aplicație.

Funcții

 • Recunoaște automat până la 10 utilizatori  – Eu am creat un profil pentru mine, Andreei și lui Sebastian. Aplicația își dă seama cine se urcă pe cântar în funcție de istoricul greutății lor. Cântarul păstrează informația offline și se sincronizează cu telefonul când e prin preajmă.
 • Alarmă – îți va aduce aminte să te cântărești. Eu mă așteptam să primesc o notificare pe telefon, dar de fapt cântarul a început să beepăie la ora 7 dimineața când îl setasem.

 • Oprire inteligentă -cântarul va intra automat în modul așteptare dacă nu se efectuează operații timp de 30 de secunde.
 • Calculează 9 indici de compoziție corporală – procentul de grăsime corporală, indice masă corporală(BMI), masa musculară, apa din organism, masa osoasă, metabolismul bazal, proteina și evaluarea grăsimii viscerale.  Pe mine m-a interesat doar greutatea și istoricul pentru a vedea progresul în timp. Celelalte măsurători nu știu cât de corecte sunt încât să pot lua vreo decizie. Aplicația oferă doar o descriere a fiecărui indice, dar nu spune și dacă rezultatele sunt în limite normale. Adică fiecare ar trebui să caute pe internet…

De exemplu eu am procentaj de apă în organism la 56,2%. Media la bărbații din categoria mea de vârstă e între 43-73%. Nu pre mă ajută la nimic asta.

BMI-ul (IMC) pe de altă parte îți poate oferi o încadrare a organismului într-o anumită categorie. Eu sunt la 22 de când mă știu.

Mi-a plăcut că poți seta o țintă de greutate.

Secțiunea de Trends oferă istoricul privind măsurătorile pentru greutate, grăsime și masă musculară. Analizând rezultatele am observat că m-am menținut la 67 Kg constant timp de 4 luni. Sunt un fel de Mr Rogers care se mândrea că a avut 65 kg toată viața sa de adult.

Datele privind procentajul de grăsime corporală pot prezenta abateri față de valorile tipice la următoarele grupe de persoane:
 • Tinerii sub 18 ani
 • Persoanele de peste 65 de ani
 • Persoanele cu febră, osteoporoză și edem
 • Persoanele aflate sub dializă artificială
 • Femeile însărcinate
 • Atleții profesioniști
Manualul precizează că aceste date sunt doar pentru referință și nu trebuie luate ca punct de plecare în considerații medicale.

Clip prezentare cântar smart Huawei AH100 Body Fat

 Preț

L-am văzut de obicei pe la 130-145 de lei. A fost la Altex la 45 de lei, dar nu cred că mai apare la acest preț prea curând.

Verifică prețul la eMAG

Verifică prețul la Vexio

Verifică prețul la PC Garage

Alternative cântar inteligent

Concluzie

Mi-am dorit un cântar care să poată fi folosit de toată familia și să rețină informațiile privind greutatea fiecărui utilizator pentru a vedea progresul în timp. Cântarul  smart Huawei AH100 fix asta face. Pentru măsurarea greutății este precis, dar pentru celelalte valori nu garantez. N-am nimic de reproșat cântarului în sine, doar aplicația ar trebui îmbunătățită. De altfel asta am observat că este de obicei punctul slab al unui astfel de cântar inteligent.

Dacă încerci să scapi de greutate și să devi imponderabil ai o rețetă infailibilă aici.

După perioada aceasta toți o să fim ca în această mică poezioară:

Pe lângă plopii fără soț adesea am trecut, aș fi trecut și printre ei, dar n-am mai încăput.

Cântar smart Huawei AH100 Body Fat
9 Reviewer
Users 0 (0 Voturi)
CE ÎMI PLACE
 1. Design și materiale premium
 2. Precis pentru măsurarea greutății
 3. Poți vedea istoricul greutății fiecărui utilizator din familia ta.
CE NU ÎMI PLACE
 1. Măsurarea se face în doi pași. Prima dată greutatea și apoi ceilalți indici. Durează aproximativ 20 de secunde.
 2. Aplicația are multe review-uri negative. Majoritatea userilor nu mai reușesc să conecteze cântarul la telefon. Eu n-am avut probleme, dar e bine de știut.
 3. Nu există integrare cu Apple Health, Google Fit, Fitbit. Ar trebui să se sincronizeze cu Huawei Health dar nu am încercat.
 4. Dacă schimbi telefonul vei pierde toate datele pentru că aplicația Huawei Body Fat Scale nu salvează în cloud
Design10
Funcționalitate9
Preț9
Ce spun alții... Login to rate
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Review

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus