fbpx
Connect with us

Review senzor de contact ușă/fereastră WiFi Tellur Smart

Review

Review senzor de contact ușă/fereastră WiFi Tellur Smart

Din gama produselor de smart home de la Tellur am mai descoperit senzorul contact pentru ușă/fereastră wifi. Pentru că am deja o cameră de securitate montată la ușă n-aveam nevoie de încă un senzor, în schimb mi-a venit ideea să-l montez în altă parte. Frigiderul meu nu este tocmai nou și nu are funcția aceea de atenționare atunci când lași ușa deschisă. Aici a devenit foarte util acest senzor pentru că pot verifica foarte ușor dacă ușa a fost închisă.

De când a crescut juniorul am temerea asta, să nu uite ușa de la frigider deschisă. Probabil că și ție îți vine în minte o situație unde ai putea folosi acest senzor de contact. Îl poți monta la o ușă, sertar, fereastră, etc. și poți verifica de oriunde statusul acestuia, atâta timp cât senzorul este conectat la wifi.

Ce conține pachetul

Specificații

 • Dimensiuni: 7.5cm x 4cm x 1.8cm
 • Greutate: 65gr
 • Baterii: 2 x AAA, 3V – până la 6 luni
 • Conectivitate – Wireless, rețea 2.4 Ghz
 • Standard WiFi: IEEE 802.11b/g/n

Pagina oficială

Cum se instalează?

Pachetul vine cu două baterii AAA incluse. Trebuie să apeși pe butonul lateral de deblocare pentru a accesa compartimentul bateriilor. Mi-a luat ceva timp până mi-am dat seama cum se desface. Atunci când apeși pe butonul de deblocare trebuie să tragi un pic de capac pentru că nu sare singur. După ce ai introdus bateriile trebuie să instalezi aplicația Tellur Smart sau Tuya (iOS / Android) pe smartphone-ul tău. Eu prefer aplicația Tuya pentru că mi se pare că are mai multe funcții.

Apasă pe butonul mic și negru aflat deasupra bateriilor, și va începe să clipească un led roșu pe partea cealaltă a apăratului. Mergi în aplicație și caută Security&Sensor după care selectează contact sensor (wi-fi). Urmează pașii din aplicație și într-un minut senzorul se va conecta. Îi poți da un nume favorit pentru a-l găsi mai ușor în aplicație.

Senzorul se poate lipi cu bandă dublu-adezivă sau cu holșuruburi (incluse în pachet) dacă vrei să fie mai stabil. Cele două componente sunt magnetice și nu ar trebui să fie montate la o distanță mai mare de 10 mm între ele pentru a funcționa corect.

Cum funcționează?

Funcțiile acestui senzor sunt destul de simple. Adică îți afișează în aplicație statusul închis sau deschis în funcție de distanța dintre cele două componente. Poți modifica notificările din setări astfel încât să te anunțe atunci când este deschis, închis, baterie scăzută sau dacă umblă cineva la el. În plus, poți vedea și istoricul acțiunilor. Acesta poate fi de ajutor dacă monitorizezi un anumit aspect. De exemplu cam de câte ori deschizi frigiderul pe zi, sau dulapul cu dulciuri.

Preț

Prețul la care am găsit acest senzor de contact este de 90 de lei.

Verifică prețul la eMAG

Verifică prețul la EvoMag

Verifică prețul la PC Garage.

Concluzie

Senzorul de ușă/fereastră WiFi Smart de la Tellur este un aparat complementar al unui sistem de smart home. Poate acționa ca un element de securitate sau de monitorizare al unor acțiuni.

În funcție de nevoile fiecăruia, te poate atenționa când a fost deschisă/închisă ușa de la intrare, frigiderul, geamul sau orice altceva ce ai vrea să monitorizezi la casa ta. Se conectează prin wifi, deci fără un hub suplimentar, iar bateriile ar trebui să țină până la 6 luni, deci nu trebuie să umbli des la el. Este simplu și util.

Review 0
10 Reviewer
Users 0 (0 Voturi)
Îmi place
 1. Instalare facilă
 2. Vine cu baterii și kit montare incluse
 3. Notificările sunt trimise imediat pe telefon
 4. Opțiuni multiple de modificare a tipurilor de notificări
Nu îmi place
 1. Este dependent de rețeaua wifi
 2. Trebuie să schimbi bateriile periodic, dar ar trebui să țină până la 6 luni
Design10
Hardware10
Software9
Funcții10
Preț10
Ce spun alții... Login to rate
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

6 Comments

6 Comments

 1. Andrei

  05/11/2019 at 10:58 am

  Mersi de review.

  Nu-i vad utilitatea, deocamdata. Chiar daca copilul deschide frigiderul sau orice alt ceva, teoretic esti si tu prin preajma cand face asta. E un gadget interesant, dar pe mine nu cred ca m-ar ajuta.

  • thegadgetist

   05/11/2019 at 11:13 am

   Într-adevăr, scopul e limitat la un apartament.La casă ai mai multe cãi de acces și poate nu poți să montezi camere de securitat.Oricum, e bine de știut că există și funcționează ok.

 2. Andrei

  05/11/2019 at 11:02 am

  Eventual, dupa ce am citit cele 2 comentarii de pe emag, ar merge pus unul la usa de la intrare de la apartament si impreuna cu o camera video sa te atentioneze in caz de furt. Cred ca acolo ar fi cel mai indicat pentru nevoile mele.

  Apropo, ai vreun review la vreo camera video de apartament?

  • thegadgetist

   05/11/2019 at 11:16 am

   Eu folosesc camere de la Wyze., dar am primit una și de la Tellur pe care urmează să o testez.

  • Grațian

   03/01/2020 at 5:43 am

   O scurtă întrebare, e posibil să faci un scenariu bazat pe acest senzor?
   Spre exemplu in momentul in care deschizi o ușă trimite semnal la un întrerupător, sau la o priză smart.

   Merci

   • thegadgetist

    03/01/2020 at 10:49 am

    Da, funcționează să setezi scenarii. De exemplu am setat să se aprindă o priză smart conectată la o veioză atunci când se deschide ușa la frigider. Vezi print screen aici…https://imgur.com/a/TVCTey0
    Întrerupător smart nu am.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Review

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus