Connect with us

Află prețul corect de Black Friday

Extensii Chrome

Află prețul corect de Black Friday

Anul acesta este primul când ratez Black Friday. Nu voit, ci așa s-a nimerit. Mă întorc din SUA și  nu cred că o pot să intru pe net în tranzit. Oricum, mi-am făcut deja damblaua. Am luat un Surface Laptop 2 și un Surface Go și m-am liniștit. Bineînțeles, fiecare laptop cu USB hub-ul său, pentru că #donglelife.

Observ totuși că încă sunt multe persoane care nu folosesc extensia Pricy. Unii nu știu de ea, iar ceilalți nu înțeleg mecanismul din spate și se feresc de ea. Am să încerc să explic de ce eu o folosesc cu succes deja de câțiva ani și cum înțeleg eu că funționează Pricy.

Cu ajutorul extensiei Pricy poți accesa un grafic cu evoluția prețului produsului căutat. Astel, îți poți da seama dacă prețul este corect sau ar trebui să mai aștepți o promoție similară cu una din trecut. De asemenea, Pricy monitorizează peste 100 de magazine online din România și îți dă sugestii în cazul în care prețul deja este mai redus la un alt magazin.

Cum funcționează Pricy?

Poți instala Pricy pentru Chrome de aici, iar varianta pentru Firefox de aici.

Iată cum poți folosi Pricy pentru a afla dacă prețul unui produs este cu adevărat redus, sau a fost crescut artificial înainte de Black Friday:

După ce ai instalat Pricy, vei observa că a apărut o iconiță cu un grafic roșu, lângă prețul produsului. Dacă miști cursorul mouse-ului peste iconiță, se va încărca. Poți vedea alternativele la alte magazine și recomandări de cumpărare sau așteptare, în funcție de preț. În tab-ul următor poți urmări evoluția prețului până la doi ani. Îți mai recomandă produse sau reduceri la produse similare.

Dacă accesezi detaliile produsului, ai mai multe informații privind stocul, intervalul ultimei verificări al prețului, și costul de transport pentru fiecare magazin.

Prin wishlist îți poți crea un cont pe site-ul celor de la Pricy pentru a crea o listă cu produsele tale preferate.

Îți poți seta și o alertă de preț pentru a putea fi notificat prin email.

Mai ai opțiunea de a raporta o reducere bună, să raportezi o eroare, sau să faci conversia prețului în EUR sau GBP.

Cei de la Pricy îți prezintă aici câteva scenarii despre cum ai putea folosi extensia lor.

Pentru cazurile în care Pricy nu are încă istoric al produsului, poți folosi comparatoarele price.ro, sau compari.ro

Cea mai sănătoasă metodă de a stabili dacă prețul este corect rămâne urmărirea produsului pe o durată mai îndelungată. Eu de exemplu am urmărit un aspirator robot un an până am decis să cumpăr de Black Friday.

Cum își permit cei de la Pricy să susțină costurile?

Răspunsul este simplu…afilierea. Pricy folosește afilierea pentru a putea susține costurile de hosting, crawling, etc. Afilierea nu aduce niciun dezavantaj utilizatorilor, deci avem o situație win-win.

Pricy conține linkuri afiliate atunci când accesezi recomandările produselor la alte magazine, produse similare sau dacă intri direct la ei pe pagină pentru a găsi sugestii de produse cu reduceri importante.

De la ce magazine cumpăr de obicei de Black Friday?

Bineînțeles că de la Emag. Aici am găsit reducerile cele mai importante. Anul trecut am cumpărat următoarele produse:

  • bec inteligent TP-Link LB130 la 170 RON. Dacă ne uităm la graficul din Pricy, putem vedea că cel mai bun preț a fost de Black Friday-ul trecut.

  • Aspirator auto Black&Decker PV1200AV, cap pivotant, 12V la 150 RON. Din nou, cel mai bun preț la care a fost vreodată.

În trecut am mai cumpărat Xbox One, aspirator robot Roomba, Synology NAS. SSD-uri, memorii ram, HDD extern WD Elements Portable, ebook Kindle Paperwhite, două monitoare Dell de 27″, căști audio Sennheiser, sistem audio 2.1 Harman Kardon Soundsticks 3.

Găsești aici ghidul de cumpărături la Emag cu ocazia evenimenului Black Friday. Deja au început să anunțe câteva produse ce vor fi incluse în promoție. Iphone XS-ul se va vinde ca pâinea caldă.

Anul acesta poate reușesc să prind o licență de Office 365 pentru cele 2 laptop-uri Surface. Am înțeles că o să fie la prețul de 159 RON.

În trecut am mai comandat de la PC Garage, F64, Elefant, Fashion Days, Evomag. Recomand să urmăriți și ofertele de pe GSMnet dacă vă interesează accesorii precum handsfree-uri, baterii externe, boxe portabile, folii telefoane.

Succes la cumpărături!

 

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Extensii Chrome

Cele mai citite articole

Abonează-te la newsletter


Advertisement

Calendar evenimente tech & social media

Categorii

Sus