Trebuia să ajung într-o dimineața la un eveniment la TNB și mi-am dat seama că dacă merg cu trotineta mea electrică nu am pe unde să o las. Să iau un Uber mi-ar fi luat prea mult timp să ajung. Așa că am zis că dacă tot au apărut atâtea opțiuni de servicii de ride sharing să le încerc și eu. M-am apucat să instalez aplicațiile de la Flow, Wolf-E și Lime. Dintre toate aplicațiile, cele mai multe trotinete disponibile erau la Lime…cu mult mai multe. Chiar și așa, în timp ce mă îndreptam spre o trotinetă parcată, pe care o vânasem și mă abătusem de la drumul meu, am văzut că a luat-o altcineva înainte mea. Destul de frustrant…mi-ar plăcea să ai opțiunea să o rezervi cumva.
Am ajuns la trotinetă, am scanat codul QR și mi-a cerut să încarc contul. Opțiunile disponibile pentru mine erau de 10 GBP, 20GBP și 50 GBP. M-a mirat că erau în lire sterline, dar după aceea mi-am dat seama că folosisem cardul Revolut. Pentru tine ar trebui să-ți afișeze 50 de lei, 100 de lei (și primești 5 lei) sau 250 de lei(și primești 10 lei). Am ales opțiunea de 10 GBP, bineînțeles și am dezactivat opțiunea de a permite încărcarea contului automată.
Am plecat de la Piața Mihail Kogălniceanu spre TNB . Abia după ce am pornit am realizat că dacă vreau să o iau pe stradă trebuie să ocolesc destul de mult, pentru că drumul era cu sens unic. Așadar, înainte să închiriezi o trotinetă, gândește-te ce traseu poți să urmezi. Până la urmă am încălcat aproape toate regulile din ghidul de la începutul activării contului Lime.
Experiența de condus a fost aceeași pe care am avut-o când am testat Ninebot ES2 la Evomag. Frâna este mult mai slabă față de modelul Xiaomi Mi M365. Trotineta troncănea din toate părțile, iar pe piatră cubică nu se putea merge. La deal s-a descurcat onorabil.
Cât costă deblocarea unei trotinete Lime?
Costul final pentru mine a fost de 7 lei și am salvat cam 10 minute. Costul pentru deblocarea unei trotinete Lime este de 3 lei și 60 de bani pentru fiecare minut petrecut pe ea. Ceilalți competitori au prețuri mai mici, dar degeaba dacă nu găsești trotinete disponibile.
La finalul cursei a trebuit să fac o poză trotinetei cu scopul de a-l ajuta pe următorul client să o găsească mai ușor…zic cei de la Lime. Totuși eu nu găsesc nicio metodă în aplicație să văd poza unei trotinete parcate. De fapt, cred eu, scopul este ca în cazul în care se întâmplă ceva cu trotineta să existe un backup că ai lăsat-o în condiții ok.
Concluzie
Trotinetele acestea electrice sunt foarte bune pe distanțe scurte în orele de trafic intens. Totuși, nu pot să nu observ că absolut nimeni dintre cei care le închiriază nu poartă cască. Mi se pare interesant acest model de cască pliabilă, dar nu știu cât de compactă este.
La întoarcere am vrut să mai închiriez o altă trotinetă, dar nu mai avea baterie. Am găsit multe în situația asta, mai ales în weekend.
Dacă te tentează și pe tine să încerci o trotinetă de la Lime, folosește codul RLYA6JY și primim amândoi o deblocare gratuită. Condu prudent! 🛴🛴🛴
3 Comentarii
M-am interesat și eu zilele astea despre Lime. Voiam să iau una ca sa ma duc pana la posta, dar stau fix unde se termina raza de parcare “legală” și nu prea le gasesc. De foarte multe ori, cele mai aproape de mine sunt chiar la poșta. :))
Sunt multe pe traseu, in centru. Am sa închiriez și eu una în Weekend, până îmi cumpăr una. Tu cât ai plătit pentru cursa?
Cam atat as avea și eu de mers.
Am plătit 7,2 lei . Am mers cam 1 km în 6 minute. Am prins câteva semafoare. Dacă vrei să-ți cumperi o trotinetă eu îți recomand să o testezi înainte. Eu eram sigur că îmi cumpăr Ninebot ES 2, dar am testat la Evomag în showroom Xiaomi Mi 365 și mi-a plăcut mai mult. Depinde de cât de înalt sau greu ești. Dacă ești mai înalt probabil Ninebot îți va plăcea mai mult pentru că are ghidonul mai sus. Dacă ești mai greu trebuie să te uiți la niște modele mai puternice.