Toamna trecută am făcut în sfârșit trecerea la iPhone. Am fost mult timp fan al proiectului Google Nexus și apoi al telefoanelor Pixel. Am folosit Nexus 4, Nexus 6P și Pixel 2 XL, dar anul acesta Pixel 4 m-a dezamăgit complet. Așa că am spart pușculița și am intrat all in în ecosistemul Apple. Am cumpărat un iPhone 11 Pro Max și un Apple Watch Series 5, iar soției i-am făcut upgrade-ul la iPhone 11 de la iPhone SE. Ce-i drept le-am luat direct din SUA, unde am calculat un discount de 10% față de prețul de vânzare din România.
În momentul achiziției, vânzătorul mi-a făcut upsell și m-a întrebat dacă vreau să cumpăr și Apple Care pentru că majoritatea cumpărătorilor își sparg telefonul încă din prima lună. Am refuzat știind că mă pot răzgândi și achiziționa AppleCare+ în termen de 60 de zile de la cumpărarea dispozitivului.
Următorul pas a fost să mă întrebe dacă vreau să cumpăr câte o husă originală Apple. Pe cât de bune calitativ sunt produsele Apple, la capitolul huse nu m-au convins. Motivul principal este că nu oferă protecție completă telefonului. Partea de jos a husei originale de la Apple, acolo unde se află portul de încărcare și difuzoarele, este complet expusă.
Nexus 6P-ul mi s-a spart chiar în acea secțiune unde era lăsat un decupaj similar pe o husă de la Nilkin. Având această experiență, nu-ți recomand noile huse originale de la Apple sau orice husă cu decupaj atât de mare. Cei de la Apple mi se pare că ascund destul de bine acest lucru, neoferind nicio poză pe site-ul oficial cu secțiunea care să arate portul de încărcare.
Cum consider că ar trebui să fie o husă/carcasă bună pentru telefon
- să se potrivească perfect telefonului tău, adică să poți accesa ușor porturile și butoanele
- să nu se lase, sau să se lărgească în timp
- să ofere protecție completă împotriva căzăturilor, adică telefonul să fie protejat chiar dacă ar cădea pe față, spate sau lateral.
- să nu blocheze încărcarea wireless a telefonului
- să păstreze cât mai bine design-ul original al telefonului. Există huse de tip Rugged care oferă o protecție suplimentară, dar adaugă prea multă greutate telefonului.
- să nu fie alunecoasă
- să fie dintr-un material flexibil care să poată să absoarbă șocurile. De obicei ceva din TPU își face treaba bine.
Foarte multe dintre aceste criterii sunt îndeplinite de husele produse de Spigen. Se potrivesc perfect pe orice model de telefon pentru care le produc.
Vezi pagina oficială Spigen.
Poți vedea întreaga gamă de produse Spigen pentru iPhone 11 aici.
Care sunt husele/carcasele sau foliile pe care le recomand pentru iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max
- Spigen Liquid Crystal pentru iPhone 11
- Spigen Liquid Crystal pentru iPhone Pro
- Spigen Liquid Crystal pentru iPhone 11 Pro Max
- Folie de protecție ecran Spigen pentru iPhone 11
- Set 2 x Folie de protecție ecran Spigen pentru iPhone 11 Pro
- Set 2 x Folie de protecție ecran Spigen pentru iPhone 11 Pro Max
- Link pentru alte telefoane
Am observat că și iStyle vinde aceste huse pe lângă cele originale de la Apple.
Îți recomand să cumperi setul de două folii pentru că oricum vei sparge/zgâria o folie sau s-ar putea să o montezi greșit și o să ai nevoie de o rezervă.
Concluzie
Sunt fan convins al unor produselor Spigen. În opinia mea sunt foarte bine construite, se potrivesc perfect și au în general review-uri pozitive. Le-am testat husele pe Pixel 2 XL, iPhone XR, iPhone 11 și iPhone 11 Pro Max și am fost super mulțumit. Unde mai pui că o husă Spigen pentru modelele iPhone 11 costă de două ori mai puțin decât husa originală de la Apple.
Am atât de mare încredere în husele și foliile Spigen încât îi pasez băiețelului meu de 3 ani telefonul fără nicio grijă, știind că de la înălțimea lui telefonul nu va păți nimic. Am scăpat iPhone 11 Pro Max-ul de mai multe ori, dar n-am avut emoții pentru că mă bazam pe protecția oferită de carcasa și folia de ecran Spigen.
Prin comparație, vedeți în ce hal a ajuns un telefon Pixel 3 al unei rude care folosea husa originală din material textil de la Google.