fbpx
Connect with us

Cum să cumperi vigneta pentru Bulgaria

Coada la automatul pentru vigneta de Bulgaria

Călătorie

Cum să cumperi vigneta pentru Bulgaria

Weekend-ul trecut am pornit în excursia anuală cu familia la Balchik, Bulgaria. Am plecat la 6:30 sperând că drumul o să fie liber și o să fac 3 ore și 30 min din București. Waze îmi confirmase durata.

Autostrada însă era deja super aglomerată la ora 7 dimineața și i-am spus Andreei că sigur o să fie un accident la modul în care se circula. Nu se păstra distanța, se depășea pe banda 1, flash-uri…ca de obicei. După ce s-a întâmplat accidentul am anticipat că urmează să vedem mașini circulând pe banda de urgență. Eram ca în filme, totul se întâmpla cum am prevestit. Când am trecut de locul accidentului am zis că acum o să mai fie un accident pentru că acum cei care au stat în coloană o să încerce să recupereze timpul pierdut și oricum au memoria scurtă. Bineînțeles că a fost și un al doilea accident.

După toate peripețiile acestea am ajuns într-un final la vama de la Negru Vodă. Acolo eram obișnuit să cumpăr vigneta pentru Bulgaria de la o tejghea unde tranzacția mergea destul de rapid. Totuși, începând de anul acesta bulgarul s-a modernizat și a trecut la vigneta electronică. Nu mai trebuie să-ți lipești vreun autocolant pe parbriz.

În locul unei persoane care să vândă vignetele era montat un aparat automat care mergea destul de greu. Plata se putea face doar cu cardul. Am calculat că operațiunea dura 2-3 minute dacă ai mai folosit un ecran cu touch screen, dar nu toți compatrioții noștri erau atât de versați. Se formase o coadă de zeci de persoane care erau destul de confuze. Nu știau dacă au nevoie de talon…că voiau să ia pentru un prieten, sau unii mai supărați spuneau că “ așa suntem noi românii, suntem făcuți să stăm la coadă, că e blestemul lui Dragnea, că d-aia am murit noi la revoluție?”.

automat vigneta Bulgaria

Cum sunt orientat către soluții am încercat să mă interesez să aflu dacă nu cumva există o alternativă la acel aparat automat pentru a obține mult râvnita vignetă. Netul nu-mi mergea încă. Am întrebat un grănicer și mi-a spus că mai există un punct la 2 km de graniță unde se poate cumpăra vigneta. Dus am fost.

punct vigneta Bulgaria

Acum mă gândesc că era oportun ca bulgarii să fi afișat o informare sau să comunice cineva că se poate cumpăra vigneta și din altă parte sau online când au văzut că se formase ditamai coada.

Ce opțiuni ai pentru a cumpăra vigneta pentru Bulgaria?

  • Cumpără online vigneta pentru Bulgaria accesând https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica . Această opțiune este cea mai recomandată pentru că salvezi timp.
  • Cumpără vigneta de la automat după ce treci granița. Ai în vedere că este posibil să fie aglomerat.
  • Pentru cine nu are posibilitatea să plătească online, vigneta electronică poate fi cumpărată și de la punctele speciale de vânzare de pe lângă frontieră, pe teritoriul Bulgariei sau de la benzinării. Eu de exemplu am luat-o de la un punct semnalizat la 2 km de graniță.

Cum să verifici valabilitatea vignetei de Bulgaria?

Accesează https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica și selectează țara și numărul de înmatriculare al mașinii.

Cât costă vigneta de Bulgaria și ce valabilitate are?

Pentru vehiculele cu greutatea de sub 3,5 tone, taxele sunt următoarele:

  • Un weekend: 10 leva (24 RON) -este valabilă de vineri, ora 12:00, până duminică, ora 23:59
  • O săptămână: 15 leva (35,5 RON) – mie mi-au cerut 40 RON la punctul după graniță
  • O lună: 30 leva (71 RON)
  • 3 luni: 54 leva (128 RON)
  • Un an: 97 leva (230 RON).

Concluzie

Cumpără vigneta online de la https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica și ai scăpat de bătăi de cap.

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Călătorie

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus