fbpx
Connect with us

Cum să reduci numărul de taburi deschise în browserul tău

taburi multiple deschise

Cum să

Cum să reduci numărul de taburi deschise în browserul tău

Dacă ești ca mine, probabil ai zeci de taburi deschise în Chrome. În momentul în care scriu acest articol am 15 de taburi descrise. Eu credeam că sunt multe…până m-am uitat pe laptopul soției. Abia atunci am înțeles de ce se tot plângea că merge greu laptopul ei. Acest articol e cu dedicație pentru toți cei greu încercați de mania taburilor. Există o soluție!

Instalează extensia OneTab, apăsând pe Add to Chrome. După instalare îți va apărea o nouă extensie cu simbol de pâlnie. Prin simpla apăsare a acelui buton toate taburile deschise dispar și sunt grupate într-o listă. Astfel, toate taburile sunt salvate și pot fi accesate oricând mai târziu. Gata cu FOMO! Fiecare tab în Chrome consumă o grămadă de memorie. Cei de la OneTab se laudă că memoria utilizată se reduce cu 95%. Calculatorul tău o să respire din nou. Extensia este disponibilă și pentru browserul Firefox.

Dacă ai nevoie de mai mult micro-managing, încât să poți crea liste pe categorii cu zecile de taburi deschise, atunci îți recomand extensia Session Buddy.

Eu tind să folosesc mai mult Session Buddy, pentru că de cele mai multe ori, mi se întâmplă să deschid foarte multe taburi când mă informez pe o anumită temă. Pentru a putea reveni la acea sesiune de taburi deschise o  salvez cu numele temei respective.

<
Browserul Edge de la Microsoft are această funcționalitate integrată. Ai un buton în colțul stânga sus, numit “Set these tabs aside”, prin care taburile sunt salvate și pot fi accesate ușor prin butonul aflat imediat la stânga.
Oricum,  la nevoie, combinația de taste CTRL+H e sfântă. Poți accesa tot istoricul tău de browsing pentru a găsi ce cauți.
Nu strică puțină curățenie din când în când și în browserul tău.

 

 

 

2 Comments

2 Comments

 1. Tendor

  07/10/2018 at 10:57 pm

  Session Budy face treaba. Vezi ca poti ajunge si in extrema cealalta sa ai prea multe extensii, care la randul lor ingreuneaza browserul.

  • thegadgetist

   07/10/2018 at 10:59 pm

   Am instalat destul de multe extensii , dar le controlez pe toate cu o altă extensie :)) …Extensity se numeste

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus