Connect with us

Lista cu site-uri active în 2019 din domeniul IT&C

agenda in fata unui laptop

Articole

Lista cu site-uri active în 2019 din domeniul IT&C

În continuarea articolulul precendent, privind modul în care organizez sursele de informații online, am decis să creez o listă cu toate site-urile din România 🇷🇴, active în 2019, care promovează în mod regulat conținut din domeniul IT&C 💻. Unele dintre ele prezintă exclusiv conținut despre IT&C, altele au un caracter general.

Lista are o ordine aleatorie. Eu le-am adăugat pe toate în Feedly și dacă găsesc un headline interesant , deschid articolul și îl citesc cu drag. De obicei îmi plac articolele care aduc o notă personală și nu doar traduc o știre venită din surse externe.

Începând acest blog mi-am dat seama cât de mult de muncă intră într-un articol. Un cititor poate petrece câteva minute sau secunde pe un articol, dar mie câteodată îmi ia multe ore să realizez un singur articol. Ai nevoie de informare, redactare, fotografiere sau/și filmare, editare, optimizare, consultare, verificare și promovare. Dacă nu e un domeniu de care ești pasionat, e greu să produci articole în mod constant. Așadar, vreau să spun că îi apreciez❤️ pe toți cei care se află în spatele site-urilor din această listă.

Dacă observi că lipsește vreun site pe care îl urmărești, din domeniul IT&C, adaugă-l în comentariu și voi actualiza lista.

Găsești lista urmând acest LINK. 📝

 

Fotografie de Nick Morrison din Unsplash

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
9 Comments

9 Comments

 1. dam167

  11/02/2019 at 11:25 am

  Foarte frumos, n-am auzit de multe site-uri din lista ta până acum dar, sincer să fiu, n-am pierdut nimic. Știu că sună a negativism, dar oamenii nu vor să publice ceva util, ci vor să aibă ei site ca să.. nu știu. Uite un exemplu: „Cum să economisești bateria la telefon”, postare de pe gadgetclub.ro – câteva rânduri despre dark mode-ul de la Android, fără explicații și fără ca măcar autorul să spună dacă a observat vreo diferență folosindu-l (că tot spuneai despre nota personală). Mă așteptam ca măcar să spună ceva despre modul cum încarci telefonul, nu știu, ceva concret, nu doar o funcție a OS-ului despre care nu spune mare lucru și nu citează măcar testele altora.

  Știu că e muncă la articole, doar că cititorul stă secunde sau minute pentru că n-are ce face altceva. Eu unul am pierdut câteva minute pe postarea de care spuneam mai sus pentru că mi s-a părut că-mi scapă ceva.

  Alt exemplu. E un tip pe YT, Luke Miiani, care tot meșterește la calculatoare Apple. Le cumpără, le repară, le vinde, face tot felul de chestii. Știu că în România e greu să tot arunci câteva sute de $ din când în când pe electronice, dar să spui că scrii despre tech fără să pipăi de fapt tech, nu e cam dubios?

 2. The Gadgetist

  11/02/2019 at 11:48 am

  Este adevărat că e loc de îmbunătățire la multe dintre site-urile locale de profil IT&C. Este unul ditre motivele care mă motivează să creez conținut care sper eu că este relevant și ajută cititorul. Feedback-ul pe care l-am primit, inclusiv al tău, mă ajută să progresez. Problema pe care am observat-o este că mulți o iau personal și nu sunt deschiși să asculte. Probabil ar trebui să îi lași un comentariu autorului.

  Articolul original cred că este acesta…https://9to5google.com/2019/02/08/chrome-android-dark-mode-testing/

  Am creat lista aceasta pentru că mi se pare important să fi la curent și cu evenimentele de pe plan local.

  Nu știam de Luke Miiani. I-am dat subscribe. Mersi!

  • dam167

   11/02/2019 at 1:53 pm

   Am înțeles de ce ai creat lista și nu eram deloc ironic. Știu că orice feedback ajută, dar cum poți scrie despre electronice în general fără să… folosești electronicele? Mai era o postare despre cele mai bune latopuri sub 400$ – nu reieșea de nici unde că autorul a pus mâna pe vreunul; oare cât de bine poate fi scrisă o astfel de postare? Am văzut și eu că suntem săraci și nu ne putem cumpăra toate prostiile (cum fac străinii, chiar dacă primesc și pe gratis chestii), dar nici să scrii din auzite nu poate fi util.

   Cu toate astea, pasionat fiind, n-ai cum să nu deții tu personal tot felul de electronice. E ca și cum aș scrie despre aparate foto după ce mi-am luat și eu un DSLR entry level – mă rog, s-a dat asta, șii-a făcut zoso un blog la un moment dat și logic, n-a ținut. Ca să-și faci o idee, eu am o groază de aparate foto, cumpărate în timp, cu compromisuri, ca nu mă lăfăi în bani – așa e și la telefoane, calculatoare, tablete etc. După părerea mea mai bine ai 5 postări ample, decât 50 de 100 de cuvinte traduse de pe te miri unde.

   • thegadgetist

    11/02/2019 at 2:14 pm

    Postezi doar pe blog fotografiile sau mai pot sa le vă și în altă parte?

    • dam167

     11/02/2019 at 5:24 pm

     Sunt doar pe blog, mai erau câteva și pe deviantart (dam167.deviantart.com parcă). De ceva timp am publicat mai puține pentru că nu m-am hotărât dacă voi merge în continuare pe formatul ăsta sau nu. Mi-ar fi plăcut să se dezvolte puțin comunitatea asta foto-video în România, dar nu cred că e nimeni dispus să depună atâta efort ca să publice chestii interesante – și e de înțeles.

     Am vrut și eu la un moment dat să fac o listă cu site-uri foto dn România, așa cum ai făcut tu aici, dar sunt puține și slăbuțe. Dacă poți citi în engleză, o comunitate ca fstoppers.com e mult peste orice din România – echipament foto-video de tot felul, fotografi profesioniști, cursuri, interviuri etc. Rămân la ideea că nu poți de unul singur să te ridici la nivelul unei comunități.

 3. Darius

  11/02/2019 at 1:13 pm

  Si noi te urmarim. 🙂

  • thegadgetist

   11/02/2019 at 1:15 pm

   Si eu pe voi 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Articole

Cele mai citite articole

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața


RSS Feed

RSS

Filme și seriale recomandate în 2019

un tip tine telecomanda in mana si porneste Netflix

Categorii

Sus