Connect with us

Review: Baterie externă cu încărcare rapidă – Huawei AP09S 10000 mAh

baterie externă Huawei AP09S

Review

Review: Baterie externă cu încărcare rapidă – Huawei AP09S 10000 mAh

Am primit de curând o baterie externă pentru review de la GSMnet.ro . Este vorba de un magazin online pe care îl recomand oricui dorește să cumpere accesorii pentru telefoane sau tablete. De-a lungul timpului, ajungeam mereu pe site-ul lor pentru că au produse la un preț corect. Dacă mă uit în istoric, am cumpărat carcasă pentru Nokia N72, husă TPU pentru HTC Desire HD sau acumulator pentru LG G3. Prefer să cumpăr de la GSMnet.ro pentru că am încredere în serviciile lor. Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 250 lei.

Modelul de baterie externă primit este  Huawei AP09S, cu o capacitate de  10000 mAh. Pot spune de la început că ceea ce m-a atras este designul premium , negru, mat. Textura materialului metalic se simte foarte bine în mână și îți dă un feeling de siguranță și lucru bine construit. De când am primit Huawei AP09S,  a înlocuit cu succes Anker-ul meu Powercore 5000 și MI 16000 pentru călătoriile mai lungi. Capacitatea de 1000mAh mi se pare foarte echilibrată pentru nevoile de încărcare a dispozitivelor mobile pe care le dețin. Pe Anker Powercore 5000 trebuie să o încarc foarte des, iar bateria externă de la MI 16000 o iau foarte rar cu mine pentru că este destul de grea și voluminoasă.

Specificații

Poți accesa pagina oficială a Huawei AP09S aici.

 • 1 x USB Tip-C input (4.5 V 5 A / 5 V 4.5 A / 9 V 2 A / 5 V 2 A / 5 V 1 A),
 • 1 x USB Tip-A output (4.5 V 5 A / 5 V 4.5 A / 9 V 2 A / 5 V 2 A / 5 V 1 A)
 • greutate 252 g
 • 5A cablu USB C inclus
 • baterie de tip Lithium Polymer
 • capacitate 10000mAh
 • dimensiuni 138mm x 71 mm x 16 mm
 • compatibil cu tehnologia de încărcare rapidă SuperCharge și Quick charge
 • protecție supra-încărcare, protecție împotriva temperaturilor ridicate și alte 10 funcții de siguranță.

Funcția de încărcare rapidă

Este bine de menționat de la început că majoritatea producătorilor de top de telefoane mobile și-au dezvoltat propria tehnologie de încărcare rapidă pe care au denumit-o, bineînțeles, în moduri diferite. Huawei are SuperCharge, OnePlus – Dash Charging, Samsung – Adaptive Fast Charge, Motorola – Turbo Charge, LG, Nokia, HTC, Razer – Quick Charge, Pixel – USB Power Delivery și Apple – Fast Charge. Ai un inforgrafic cu mai multe detalii aici.

În urma testelor celor de la xda-developers, tehnologia SuperCharge a celor de la Huawei a ieșit în top, ca fiind cea mai rapidă.

Huawei AP09S este compatibil cu SuperCharge și Quick charge.

Odată cu apariția acestor tehnologii nu mai este nevoie să lăsăm telefonul toată noaptea la încărcat. Eu de obicei îl bag la încărcat dimineața, și până plec la serviciu deja e încărcat. De asemenea, în urma experienței cu bateria de pe Nexus 6P, care a murit după un an, încerc să mențin încărcarea între 20% și 80% pentru a păstra viața bateriei cât mai îndelungată. Pentru a monitoriza încărcarea telefonului folosesc aplicația AccuBattery. Aceasta mă anunță de fiecare dată când limitele de 20% sau 80% au fost atinse.

Eu am făcut testele pe un Nexus 6P, care este produs de Huawei, și un Pixel 2 XL. Din păcate nu am beneficiat de tehnologiile de încărcare rapidă pe care le-am menționat, dar încărcarea tot a fost destul de rapidă pentru nevoile mele. Huawei Nexus 6P l-am încărcat de la 3% la 100% în 2h 20min, în total 2978mAH. Am vrut să văd cât durează o încărcare full.

Pixel 2 XL l-am încărcat de la 26% la 73% într-o oră. În total 1507 mAh, iar viteza medie a fost de 44.3%/h. Un alt rezultat obținut a fost de la 22% la 80% într-o oră și 15min.

Conform site-ului producătorului în 30 de minute ar trebui să obții aproximativ 58% încărcare pentru dispozitivele Huawei care suportă SuperCharge, 19% iOS și 34% altele.

Încărcarea bateriei externe ar trebui să se realizeze în 2.5 ore prin SuperCharge sau 5.5  ore cu un încărcator de 5V2A. Poți verifica capacitatea disponibilă a acestei baterii externe prin apăsarea butonului de pornire. Afișajul se face prin cele 4 led-uri.

Cum o să prind un telefon compatibil cu SuperCharge sau Quick Charge o să actualizez articolul cu rezultatele mele.

Accesorii

Pachetul vine împreună cu un cablu USB-C  pentru input și USB-A pentru output. Cablul suportă 5A și are o lungime de 40cm.

În zilele noastre majoritatea producătorilor au adoptat standardul USB-C, care oferă viteze de transfer mult mai mari și oferă o conectare din orice poziție.

Huawei AP09S se împacă foarte bine cu cablul 3 în 1 oferit tot de GSMnet.ro . Este un mare avantaj să nu mai trebuiască să car după mine 3 tipuri diferite de cabluri. Cu acest cablu poți încărca dispozitive mobile prin MicroUSB, USB-C sau Lightning. Are o lungime de 1.5 metri , ceea ce este suficient cât să țin încărcătorul în rucsac sau geantă, și telefonul în buzunar.

Atenție! Bateria externă Huawei AP09S este  făcută pentru a încărca un singur dispozitiv. Dacă încărcați mai multe dispozitive în același timp cu acest cablu este posibil ca bateria externă se se defecteze.

Preț

Bateria externă Huawei AP09S
9.7 Reviewer
Users 0 (0 Voturi)
Ce îmi place:
 1. Designul și culoarea negru mat. Reține amprente doar pe părțile lucioase.
 2. 10000 mAh este o capacitate echilibrată pentru a nu trebui să o încărci zilnic.
 3. Se încarcă rapid și oferă încărcare rapidă pentru dispozitivile compatibile cu SuperCharge sau Quick Charge
 4. Oferă conectivitate prin USB tip C
Ce nu îmi place:
 1. Mi-ar fi plăcut ca afișajul încărcării să fie mai descriptiv. Există baterii externe care îți spun exact procentajul capacității de încărcare disponibile.
 2. În timp, pot apărea zgărieturi fine pe suprafața mată a bateriei.
Concluzie:
Dacă ești deținătorul unui telefon care suportă tehnologia SuperCharge sau Quick Charge, atunci această baterie externă este recomandarea mea pentru tine. Încărcarea rapidă a telefonului tău oricând ai nevoie este game changer. Această baterie externă are un design foarte atrăgător și pare destul de durabilă.
Design10
Funcționalitate10
Preț9
Ce spun alții... Login to rate
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
1 Comment

1 Comment

 1. Pingback: Review Surface Go - mai mult laptop decât tabletă - The Gadgetist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Review

Cele mai citite articole

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața


RSS Feed

RSS

Categorii

Sus