fbpx
Connect with us

Review: Cabluri de date de la Tellur cu LED

cabluri de date Tellur header

Review

Review: Cabluri de date de la Tellur cu LED

Cablurile contează. De aceea e bine să folosești cablurile de date originale cu care vine aparatul sau ale unui producător în care ai încredere. Mi-am creat o stație de încărcare pentru gadget-urile mele, dar tot mă găsesc în situația în care simt că n-am niciodată suficiente cabluri.

Cei de la Tellur mi-au trimis în bocceluță câte un cablu de fiecare tip, adică Lightning, USB-C și Micro-USB, ca să-mi aline suferința.

Descriere companie

Brandul Tellur aparține ABN Systems International, unul dintre cei mai mari distribuitori locali de accesorii telecom și entertainment. Tellur este singurul brand 100% românesc care cuprinde peste 1000 de produse în portofoliu, și este distribuit în 11 țări din Europa și Africa de Sud (sursă din 2017).

Specificații

Toate cele 3 cabluri cabluri de date au specificații similare.

 • Conector: Lightning, USB-A, USB-C
 • Încărcare rapidă: 5V/3A Max
 • Viteza de transfer: 480Mbps
 • Material: Nailon
 • Lungimea: 1.2 m
 • Greutate: 25g

 Design

Aceste cabluri au ceva inedit. Vin cu un LED albastru la un capăt pentru ce te va ajuta să găsești mai rapid portul aparatului pe care vrei să-l încarci sau conectezi. Dacă și tu ai bâjbâit pe întuneric încercând să alimentezi telefonul știi despre ce vorbesc. Personal, cred că aș fi preferat un LED portocaliu pentru că acel albastru poate inhiba secreția de melatonină dacă îl ai mult timp sub ochi.

cablu date tellur led

O problemă pe care o au multe cabluri de date este că se uzează foarte repede. Aici Tellur a preîntâmpinat această problemă printr-un înveliș din nailon împletit ce face cablul foarte flexibil, dar și rezistent. De asemenea nu se va mai înnoda.

nailon cablu date Tellur

La ambele capete cablul are întărituri din plastic. De multe ori aici se desprind multe cabluri pentru că e o zonă de contact care e rigidă.

 Preț

Verifică preț cablu Lightning la eMAG

Verifică preț cablu USB-C la eMAG

Verifică preț cablu Micro USB la eMAG

sigla cablu date Tellur

Concluzie

Sunt mulțumit de cum s-au comportat în timp aceste cabluri. Mi-ar plăcea să existe și o opțiune pentru un cablu mai lung de 1.2 m. LED-ul e util dacă obișnuiești să ții dispozitivele la încărcat într-o zonă întunecată, dar e bine de știut că nu ai opțiunea să-l dezactivezi. N-am făcut o măsurătoare la transferul de date pentru că nu-mi aduc aminte ultima oară când am folosit un cablu pentru așa ceva. De obicei iau datele din cloud.

Trebuie să fac o mențiune înainte să închei. Cablul lightning s-a rupt în iPad în urma unui accident. Lăsasem iPad-ul la  încărcat pe canapea și Sebastian a sărit prin acea zonă. Am găsit portul ca în imaginea de mai jos. Acum nu știu dacă alt cablu ar fi rezistat șocului. Partea bună e că iPad-ul nu a pățit nimic și se poate încărca în continuare.

De-a lungul timpului am avut de-a face cu multe cabluri de la Apple care s-au stricat. Cel mai des mi s-a întâmplat să găsesc pini uzați. Sper adopte și Apple la un moment dat portul USB-C.

Cabluri de date de la Tellur cu LED
9 Reviewer
Users 0 (0 Voturi)
CE ÎMI PLACE
 1. Material din nailon resistente la îndoire.
 2. Capabil de încărcare rapidă.
 3. Lumina LED-ului te va ajuta pe întuneric.
CE NU ÎMI PLACE
 1. Nu poți dezactiva lumina led-ului decât dacă scoți cablul de la alimentare.
Design10
Funcționalitate9
Preț10
Ce spun alții... Login to rate
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

2 Comments

2 Comments

 1. Cosmin

  14/05/2020 at 12:45 am

  Îmi place stilul tău de review. Frumos!

  • thegadgetist

   14/05/2020 at 3:09 pm

   Mersi Cosmin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Review

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus