La începutul lui 2019 îmi propusesem să citesc mai multe cărți. Dacă în 2018 citisem doar 8 cărți, în 2019 am ajuns la o listă de 15 cărți citite. Urmărirea obiectivelor chiar funcționează.
Prefer cărțile non-ficțiune pentru că mă influențează, pe termen scurt ce-i drept, să susin obiceiuri pozitive.
-
- Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs LEAD and Wind – de Jocko Willink și Leif Babin – povestiri din războiul din Irak despre leadership și importanța asumării greșelilor. Disciplina înseamnă libertate.
- Leonardo da Vinci – de Walter Isaacson – am învățat de la Leonardo să iau notițe ce implică acțiuni clare și să vreau să aflu informații din domenii cât mai diferite. De exemplu Leonardo își nota într-unul dintre codexurile sale…”Descrie limba ciocănitorii” sau „Umflă plămânii unui porc ca să vezi dacă se întind în lățime și în lungime sau numai în lățime, micșorându-se în lungime”.
- Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike – de Phil Knight – povestea fascinantă a creatorului Nike. Eram fan Adidas, dar această carte m-a convertit. E o carte ușor de citit despre un om care și-a urmat chemarea de a crea cei mai buni pantofi sport.
- Business Model Generation – de Alexander Osterwalder și Yves Pigneur – un ghid despre cum să construiești un plan de afaceri eficient. O carte utilă pentru toți cei care vor să lanseze un startup.
- Can’t Hurt Me: Master your mind and defy the odds – de David Goggins – Povestea unui om care și-a depășit condiția. David Goggins a avut o copilărie nefericită, având un tată abuziv. Deși era supra ponderal și nu știa să înoate, a reușit să devină un Navy Seal. A câștigat multiple ultra-maratoane și a stabilit recordul mondial la tracțiuni la bară (4030 tracțiuni în 17 ore). Obiectivul lui a fost să demonstreze că omul are mai multe resurse decât crede. Got to build a callous mind!
- Blue Ocean Strategy: How to Create Uncontested Market Space amd Make the Competition Irrelevant – de W.Chan Kim – Ideea principală a cărții este că sunt 2 tipuri de business-uri…cele din oceanul roșu, care fac același lucru și concurează unul împotriva celuilalt și cele din oceanul albastru care reușesc să se diferențieze și să ofere valoare inovativă…exemple recente sunt Netflix, Uber și Spotify.
- The Art of the Start 2.0 – de Guy Kawasaki – Sfaturi utile pentru cei care lansează un startup. Guy Kawasaki este cel care a folosit prima dată termenul de evanghelist când vine vorba de a găsi persoane care să-ți promoveze produsele.
- De veghe în lanul de secară de J.D. Sallinger – un roman clasic despre problemele interioare și rebeliunea unui adolescent.
- Steve Jobs – de Walter Isaacson – singura biografie autorizată a lui Steve Jobs. O consider o lectură obligatorie pentru orice pasionat de tehnologie. M-a făcut să înțeleg de ce au atâta succes produsele Apple și într-un final cred că am devenit Apple fan boy. Imediat după terminare cărții am cumpărat un iPod doar pentru a avea experiența unui hardware elaborat de Steve Jobs.
- The Obstacle is the way: The timeless art of turning trials into triumph – de Ryan Holiday – o serie de poveși care încearcă să demonstreze că orice obstacol e de fapt o oportunitate. Aduce stoicismul în modernitate. L-am văzut pe Ryan Holiday anul acesta în România și am înregistrat prezentarea lui aici.
- Purple Cow: Transform Your Business by Being Remarkable – de Seth Godin – Prețurile mici, promoțiile și publicitatea clasică nu mai funcționează. Numai o vacă mov atrage atenția noilor clienți. Dacă nu ești remarcabil atunci ești invizibil.
- Food Rules: An Eater’s Manual – de Michael Pollan – câteva reguli de bază pentru orice omnivor.
- Emotional Intelligence 2.0 de Travis Bradberry, Jean Greaves – a fost demonstrat că cei care au o inteligență emoțională dezvoltată au mai mult succes în viață. Această carte îți ofertă strategii relevante și un test online pentru a măsura și dezvolta nivlul de EQ.
- Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones – de James Clear – cea mai bună carte pe care am citit-o despre formarea obiceiurilor și menținerea lor.
- The Brain: The Story of You – de David Eagleman – Afli bazele neuroștiinței. O carte ce te ajută să înțelegi mai bine creierul tău.
4 Comentarii
Poti te rog sa imi trimiti pe adresa de email din acest formular de contact link-ul cu prezentarea lui Ryan Holiday ca nu pot sa il deschid din articol. Multumesc. Dupa aceea poti sa stergi comentariul.
Salut! Am actualizat link-ul în articol. Era vorba de această prezentare https://thegadgetist.ro/prezentarea-lui-ryan-holiday-de-la-gpec-summit-2019/