Am tot căutat în ultima vreme jocuri pentru iPhone sau iPad potrivite pentru copii de 3-4 ani și cu această ocazie am activat abonamentul Apple Arcade. Mă săturasem de jocurile cu reclame sau de cele freemium ce sunt făcute fără suflet, cu scopul să te jupoaie de bani. Citisem undeva că sunt atât de avansate încât te taxează diferit în funcție de telefonul pe care îl folosești.
Pentru că avem Family Sharing, am instalat jocurile preferate din Apple pe mai multe dispozitive. Pot folosi abonamentul până la 6 membri ai familiei.
Preț Apple Arcade
Abonamentul este gratuit în prima lună și apoi costă 24,99 lei pe lună. Dacă îți e teamă că o să uiți să dezactivezi abonamentul îți recomand să folosești cardul virtual de la Revolut și să-i pui o limită de cheltuieli. Asfel Apple nu-ți va anula abonamentul Apple Arcade imediat și mai câștigi o perioadă bună de jucat gratuit.
Câte jocuri sunt disponibile în Apple Arcade?
Lista este în continuă creștere. La data scrierii acestui articol eu am înnumărat 124 de jocuri. Cei de la Macworld cred că actualizează lista completă periodic.
Lista de jocuri Apple Arcade pentru copiii de peste 4 ani
- Sneaky Sasquatch – L-am văzut recomandat pe mai multe site-uri și i-am propus Andreei să-l încercăm. Jocul este lipsit total de violență și controlul e atât de ușor încât Sebastian se putea juca singur. L-am terminat împreună într-o lună. Sasquatch devine atât de complex încât mi s-a părut asemănător cu GTA. Are un main story și multe questuri secundare.
- Frogger in Toy Town – Acesta este o adaptare a jocului clasic pentru Arcade. Misiunea lui Frogger e să salveze broscuțele. Grafica e foarte bună și conține elemente de fizică a mișcării. Cred că îi poate îmbunătăți copilului nivelul de coordonare ochi-mâini și capacitatea de anticipare. Primele niveluri sunt ușoare după care devine, treptat, mai dificil de trecut, dar asta mai ales din cauza controlului.
- Tint. – Jocul acesta îl va învăța pe copil să combine culorile și să rezolve puzzle-uri. E foarte relaxant de jucat și pentru adulți. Are peste 250 de niveluri. Problema e că un copil se va plictisi ușor dacă a jucat deja ceva mai animat.
- Dodo Peak – E un retro platformer ce arată foarte bine. Pasărea Dodo trebuie să evite obstacolele și să-și salveze puii. Și aici primele niveluri sunt accesibile pentru un copil de 3-4 ani, dar pe parcurs va cere ajutorul.
- Spyder – EP-8 este un păianjen echipat cu tot felul de gadget-uri cu misiunea de a salva lumea.
- Pac-Man Party Royale – Pare foarte distractiv de jucat în multiplayer.
- Assemble with care – Un joc puzzle venit de la producătorii Monument Valley. Numele tău este Maria și trebuie să repari lucrurile prețioase ale locuitorilor orașului Bellariva. Vine și cu o poveste foarte plăcută.
- Lifeslide – Conduci un avion de hârtie printr-o călătorie metaforică a vieții.
- Charrua Soccer – Un joc de fotbal foarte rapid.
- Mini Motorways – Dacă vrem autostrăzi trebuie să ne apucăm de mici.
- Beyond Blue – Rolul tău în acest joc este să explorezi oceanul și să studiezi creaturile sale.
- Super Mega Mini Party – o serie de mini-games pe care le poți juca online.
Jocuri din Apple Arcade pe care vreau să le încerc
- Oceanhorn 2 – (9+) Mi se pare foarte asemănător cu jocurile recente Zelda. Oceanhorn 2 este un RPG ce merită jucat cu un controller. L-am încercat puțin cu Sebastian, dar mi s-a părut prea violent pentru el așa că am să îl continui singur. Coloana sonoră e foarte relaxantă. Durează 20 de ore să-l termini.
- Neo Cab – (12+) Dacă ești șofer de Taxi cred că îți va plăcea. Trebuie să vorbești cu clienții astfel încât să îți dea un rating bun.
- Sayonara Wild Hearts – (9+) Muzică și viteză în timp ce conduci o motocicletă. E recomandat de jucat cu controller.
- Little Orpheus – (4+) Un astronaut sovietic povestește despre aventurile lui către centrul Pământului. E un joc indie cu grafică superbă.
Concluzie
Dacă ai un iPhone sau iPad cu iOS13 cred că merită cu siguranță să încerci măcar o lună Apple Arcade. Grafica acestor jocuri mi se pare incredibilă în comparație cu ce jucam eu pe PC când eram mic.
Am observat că fiecare joc are un rating pentru limita de vârstă, dar nu există niciun filtru pentru a găsi aceste jocuri. De aici mi-a venit și ideea acestui articol.
Tu ai încercat Apple Arcade?