fbpx
Connect with us

De ce e bun un card virtual Revolut

card cu credit oferit casierului

Finanțe

De ce e bun un card virtual Revolut

Funcția de a crea un card virtual Revolut e veche dar n-am folosit-o până de curând. Mi-a dat ideea un amic care s-a ales cu un cost extra la o cazare Booking.

Ce este un card virtual Revolut?

Cardul virtual este legat de contul tău Revolut, funcționează ca un card de debit, și este destinat pentru a fi utilizat în tranzacții online. Practic toate detaliile cardului le vei găsi în aplicația Revolut la secțiunea cards.

Avantajul unui astfel de card este că îl boți bloca sau înlocui imediat fără aștepți să primești un alt card fizic. În plus, îți oferă securitate sporită atunci când introduci detaliile unui card pe un site în care poate nu ai încredere.

Cum comanzi un card virtual în Revolut?

Mergi la secțiunea „Carduri” din aplicație, selectează opțiunea „Virtual” și alege un card virtual. Acest card va apărea instant în aplicația ta și poate fi folosit doar pentru cumpărături online. Poți avea până la 5 carduri virtuale.

card virtual revolut

Cum folosesc cardul virtual Revolut?

Eu tot încerc diferite abonamente și servicii online și mi se pare că un card virtual e util fix pentru așa ceva. Îmi aduc aminte că auzisem pe cineva la un moment dat că se plângea că și-a făcut abonament la nu știu ce ziar din SUA și nu mai reușea să îl anuleze. În fiecare lună îi luau banii de pe card și nu știa cum să rezolve. Dacă ar fi folosit un card Virtual Revolut  pur și simplu ar fi anulat cardul din aplicație și scăpa de problemă.

Un exemplu ar fi WSJ.com care are o promoție la abonament de 1EUR pentru 2 luni și apoi 10Eur în fiecare lună. Îl folosești 2 luni și apoi te trezești pe card cu o cheltuială de 10 EUR de care nu-ți mai aduci aminte.

Mi s-a întâmplat și mie când am încercat Headspace gratuit o lună și apoi am uitat să anulez abonamentul.

Soluția este să creezi un card virtual Revolut și să pui un spending limit (limită de cheltuieli). După perioada de trial furnizorul de servicii va încerca să tragă banii de pe card și i se va refuza tranzacția. Unele companii te anunță când urmează să-ți ia banii, dar mulți nu o fac, iar condițiile atunci când îți faci contul de trial pot fi neclare.

Am un exemplu mai jos prin care un amic își făcuse un cont la Blinkist în perioada când a fost gratuit și nu știu cum a făcut, dar și-a creat un cont premium în loc de basic. Prin urmare Blinkist a încercat să-i ia 90$ din cont. Noroc că a folosit cardul virtual Revolut și avea spending limit activat.

revolut spending limit

Concluzie

Dacă ai un cont Revolut folosește cu încredere cardul virtual pentru tranzacțiile online ce nu sunt recurente. Eu îl văd destinat mai ales pentru abonamente pe care ai vrea să le încerci și nu vrei să fii taxat extra dacă uiți să le anulezi. Ia în considerare dacă ai putea avea nevoie să primești un refund, iar pentru asta cred că ar trebui să folosești cardul fizic.

2 Comments

2 Comments

 1. Ariel

  09/05/2020 at 10:13 am

  De mai bine de 1 luna, am primit “card disposable” in Revolut, versiunea free. De atunci numai pe acela il folosesc.

  Singurul card virtual il tin pe “freeze” ca tot plateam pe Aliexpress cu el. Am patit insa o data, cu tot cu freeze, sa imi traga Revolut banii, tranzactie initial neprocesata (aparea taiata cu linie), dat freeze card, si la vreo 5 zile tot si-au luat banii. I-au zis “delayed transaction beyor Revolut control”. Cum produsul era in tranzit deja, am lăsat-o baltă cu vreun claim.

  Ps: in newsletterul de azi ai link greșit pus exact pe articolul asta, ma ducea undeva in extern

  • thegadgetist

   09/05/2020 at 11:43 am

   Mersi Ariel, am modificat link-ul pe site.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Finanțe

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Fă bine și protejează-te!

masti emag
Sus