fbpx
Connect with us

Cum afli de unde vine sunetul în Windows cu EarTrumpet

casti pe boxa

Cum să

Cum afli de unde vine sunetul în Windows cu EarTrumpet

Zilele trecute aveam mai multe programe deschise în Windows, începuse să cânte o melodie și nu știam de unde se aude. Sigur ți s-a întâmplat și ție. Am luat la rând tab-urile din Chrome, dar nu era niciuna cu iconița de sunet activă. M-am uitat în Spotify, era pus pe pauză. Apoi mi-am adus aminte că aveam instalată o aplicație care te ajută să afli de unde vine sunetul în Windows. Aplicația se numește EarTrumpet. Am apăsat pe iconiță și mi-am dat seama imediat că sunetul venea din browserul Microsoft Edge, pe care uitasem că îl deschisesem mai devreme.

Cu această aplicație poți avea un control mult mai rafinat asupra volumului aplicațiilor tale. Această funcție era default în Windows 7, dar în Windows 10 a dispărut.

De unde se descarcă EarTrumpet

EarTrumpet se poate descărca de aici din Microsoft Store, sau de pe GitHub, fiind open source.

Design și funcționalitate

Deși nu este dezvoltată de Microsoft, aplicația EarTrumpet arată foarte bine și se integrează perfect în Windows 10. Aș zice că are un aspect nativ.

Pe lângă funcția de a-ți arăta lista curentă de aplicații care pot emite sunete, EarTrumpet îți oferă posibilitatea de a controla sunetul individual pe fiecare aplicație.

În plus, dacă dai click dreapta pe o aplicație din listă și apoi pe simbolul similar cu shuffle, poți alege pe ce dispozitiv să scoată sunetul. Asfel, de exemplu, tu poți să te joci un joc la care să auzi sunetul în căști, iar cealaltă persoană să se uite la un serial care să se audă în boxe.

Ar merge acest scenariu dacă ai două monitoare, sau scoți imaginea pe un TV. Am testat cu căștile mele Bose QC35 II pe care le-am conectat prin bluetooth. Am selectat să se audă Spotify în căști, iar Chrome(Youtube) în boxe. Totul a mers perfect, dar nu e garantat că va funcționa pe orice setup.

Înlocuiește inconița de control volum cu EarTrumpet

Îmi place atât de mult EarTrumpet încât am decis să înlocuiesc iconița de control volum a Windows-ului. Urmează acești pași:
1. Click dreapta pe Windows taskbar și selectează Taskbar Settings (ultima opțiune de jos)
2. Scroll jos la Notification area și selectează Turn System Icons on or off
3. Dezactivează iconița de volum
4. Mergi înapoi pe Select which icons appear on the taskbar. Asigură-te că EarTrumpet este On. Apoi o poți trage din zona de notificări pe Windows taskbar.

Windows taskbar optiuni

Surse:

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Cum să

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus