fbpx
Connect with us

Oferte internet în roaming la cartelă în SEE

fata pozeaza rasaritul cu telefonul

Călătorie

Oferte internet în roaming la cartelă în SEE

A început deja perioada vacanței de vară și încerc să pregătesc câteva articole care să-ți îmbunătățească experiența de călătorie.

M-am învățat cu binele când vine vorba de capitolul internet în România. Când plec în străinătate de cele mai multe ori am un șoc în momentul în care măsor vitezele de transfer, sau observ lipsa disponibilității rețelelor wifi. Știu că vacanțele nu sunt să stai pe internet, dar parcă un Netflix tot ar merge. Oricâte filme și seriale mi-aș descărca de acasă, tot am nevoie să fac un streaming. De exemplu atunci când apare un nou episod din serialul favorit.

În urma experienței din Copenhaga, când am fost atenționat înainte să ajung la cazare că nu există internet wireless, am făcut o mică cercetare să văd ce opțiuni am.

Analiza de mai jos cuprinde ofertele de date mobile în roaming, la cartelă, în SEE (Spațiul Economic European), ale principalilor operatori din România. Aleg să cumpăr o cartelă separată cu internet inclus, pentru că folosesc un telefon de rezervă ca hotspot. La un moment dat probabil o să cumpăr un router wireless.

Prefer să am un abonament la un preț redus, cu mai puțin trafic inclus în SEE, și să merg pe varianta cu o cartelă separată pentru trafic suplimentar în roaming.

Operator/ link ofertăCostDate în roaming SEECost/GBValabilitate
Vodafone15 EUR6.7 GB2.23 EUR28 zile
Orange10 EUR4.5 GB2.22 EUR30 zile
Telekom15 EUR5.33 GB2.81 EUR28 zile
DigiServiciu indisponibilN/AN/AN/A

Concluzie

Dacă e să ne uităm la costul/GB, Vodafone și Orange au oferte similare. Vodafone are totuși o ofertă mai atrăgătoare pentru că pachetul lor conține cel mai mare trafic de date inclus în roaming, în SEE. În funcție de țara în care călătorești, merită să cauți ofertele de cartelă ale operatorilor locali pentru că s-ar putea să obții mai mult trafic inclus la un preț mai accesibil.

 

 

Fotografie de Ben White pe Unsplash

Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Călătorie

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Îți place blogul meu?

Susține acest blog cumpărând de la următorii retaileri prin aceste linkuri: eMAGPC Garage, Evomag, Elefant, Cărturești, LibrisFashion Days, Lensa.

 

 

 

Filme si seriale pentru 2019
carti

Categorii

Citesc și

Sus