fbpx
Connect with us

Retrospectiva 2019 și planuri pentru 2020

artificii

Articole

Retrospectiva 2019 și planuri pentru 2020

Am ajuns la momentul în care analizez ce am realizat din ce mi-am propus în 2019 și ce aș vrea să îmbunătățesc în 2020. Acest tip de articol îmi este mie super util pentru a urmări obiectivele personale.

Realizări 2019

Anul trecut îmi propusesem următoarele:

 • “Îmi propun să scriu mai multe articole de calitate, bine documentate. Am să realizez mai multe review-uri de produse și ghiduri.” – În 2019 am scris 12 review-uri, deci în medie cam unul pe lună. Sunt destul de în urmă cu review-urile de produse pe care le-am achiziționat. Am recuperat la categoria de ghiduri “cum să” unde am scris 27 de articole. Atât review-urile cât și tutorialele îmi aduc satisfacție atunci când reușesc să ajut pe cineva cu o informație de care are nevoie. Cel mai popular articol a devenit cel despre comanda la eMAG cu livrare în easybox.
 • “Vreau încep să organizez concursuri și să ofer din gadgeturile pe care nu le mai folosesc.”- Am reușit să organizez 5 giveaway-uri. Mai am multe gadget-uri de cadorisit, dar e bătaie cam mare de cap cu promovarea și trimiterea produselor. Mă gândesc să organizez o secțiune cu un fel de scrapyard cu primul venit, primul servit.
 • “Îmi doresc să ajung în Berlin la IFA 2019 în septembrie.” – Am ajuns pentru prima dată la IFA și a fost o experiență extraordinară pentru un pasionat de gadgeturi. Am scris câteva articole despre ce am văzut acolo, dar aș mai fi avut materiale de prezentat.
 • “Vreau să continui să călătoresc și îmi propun să vizitez țările nordice.” – Mi-am îndeplinit și acest vis și am vizitat Copenhaga și Malmo. Zvonurile nu mint, civilizația e în floare acolo. Am mai călătorit la Bansko, Bruxelles, Berlin, Thassos, Kavala, Krapets, Balcic, Cluj-Napoca, Paris, SUA (Rochester NY, Niagara), Genova.
 • “Îmi propun să termin cursul acesta de web developer pe care l-am început în 2018 și l-am abandonat.” – Din păcate n-am reușit nici anul acesta să mă țin de programare. Începusem cursul de UiPath, dar l-am abandonat și pe acela pe parcurs.
 • “Mă gândesc să încep un curs de înot de la nivelul intermediar la avansat” – N-am început cursul de înot, dar am reușit să scot un 27:27:2 pe 1000 de metri. Mi-am îmbunătățit timpul cu 10 minute la Semimaraton Brașov față de anul trecut și am ajuns de mai multe ori la sală.
 • “Vreau să citesc mai mult. În 2018 am reușit să citesc doar 7 cărți.” – M-am ținut de treabă și am reușit să citesc 15 cărți în 2019.
 • În februarie am lansat newsletter-ul Qweek Tech. Îmi propuneam să prezint știrile tech ale săptămânii, recomandări de filme/seriale pe care le-am văzut, muzică/podcast ascultate, o carte și o listă de reduceri. Am alcătuit 42 de astfel de articole care mi-au solicitat un efort susținut. A fost un bun exercițiu de voință să nu abandonez acest newsletter. Cred că am continuat doar pentru că îmi face plăcere să îl compun în fiecare săptămână.  Din păcate rezultatele au lăsat de dorit și s-au înscris doar 39 de persoane. Nu știu dacă e o problemă de conținut sau promovare. Din ce am observat, cititorii au fost interesați mai degrabă de recomandările de filme sau seriale.
 • Am colaborat cu cei de la Tellur, Mio și Epson care mi-au oferit produse pentru review.
 • Am organizat 3 interviuri.
 • Am participat și anul acesta la conferințe și evenimente ce au legătură cu tehnologia și mediul online:  Bloggers Lan Party, TeCOMM 2019, Bucharest Tech Week, eMag în 2019, UiPath Tech Evenings, lansare Garmin  Fenix 6, Webstock și GPeC Summit 2019, IFA.

Planuri pentru 2020

 • Am luat deja bilete pentru Malaga (Spania), Provence (Franța) și Bruxelles/Bruges (Belgia) utilizând voucherele cadou de la Blue Air cumpărate de Black Friday. Aș mai vrea să ajung într-o insulă grecească nouă pentru că am deja 5 ani de Thassos.
 • Pe final de 2019 am trecut la iPhone 11 Pro Max și iMac. Pe măsură ce învăț să folosesc iOS-ul și MacOS-ul aș vrea să împărtășesc informația prin noi tutoriale.
 • M-am înscris și anul acesta la Semimaraton Brașov și vreau să-mi îmbunătățesc iar timpul. Vreau să ajung cel puțin de două ori la sală, în fiecare săptămână.
 • Îmi propun să obțin o certificare în Uipath Level 1. Consider că dezvoltarea de RPA este un skill foarte util pentru viitor.
 • Aș vrea să continui să citesc cel puțin o carte pe lună.
 • Îmi propun să-mi dezvolt skill-ul de editare video la nivel de amator. M-am jucat cu Power Direct 16, dar am să încerc și iMovie.
 • Vreau să fac mai multe ieșiri la munte.iMac late 2013

Statistici

 • 27054 de vizitatori. Cu 267% mai mult ca anul trecut
 • 35746 de vizite. Cu 254% mai mult.
 • 50923 de vizualizări de pagini. Cu 205 % mai mult.

Concluzie

Am împlinit un an și jumătate de când scriu regulat pe blog. În această perioadă am căpătat mai multă încredere și am primit feedback pozitiv de la cititori.  Traficul s-a triplat.  Am început să colaborez cu câteva agenții care mi-au oferit produse pentru review și am reușit să-mi acopăr costurile de hosting. Sunt mulțumit de cum au evoluat lucrurile și le mulțumesc celor care au folosit link-urile de afiliere pentru a susține acest blog.

Sunt recunoscător că am un job și o familie care îmi permit să explorez pasiunea de a menține un blog personal.

Dacă aveți idei despre cum aș putea să îmbunătățesc blogul sunt deschis feedback-ului.

Îți urez un an nou fericit, sănătate și atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus!

 

Photo by Ian Schneider on Unsplash

Citește în continuare
S-ar putea să-ți mai placă și...
5 Comments

5 Comments

 1. roka

  02/01/2020 at 5:50 pm

  La multi ani !
  Iti citesc blogul cu placere, dar ma cam dezarmeaza faptul ca nu scrii zilnic. Eu, cel putin, intru zilnic.
  Qweek tech mi se pare cam aglomerat si nu toate informatiile din el sunt utile sau interesante. Poate ar merge selectate maxim 2-3 din fiecare categorie, si despartite fiecare de cate un rand.
  Review-urile sunt bine facute si imi face placere sa le citesc.

  • thegadgetist

   02/01/2020 at 7:06 pm

   Mulțumesc pentru sugestii, Cătălin! Mi-ar plăcea să scriu zilnic, dar n-am incă disciplina și nici n-am prioritizat asta. In plus, pentru unele articole am nevoie de mai multe zile. Solutia ar fi sa am mai multe pregatite dinainte in draft.
   Ar fi ajutat probabil si daca mai aveam un coleg.

   Din Qweek tech am tăiat deja față de primele versiuni și am să mai reduc din categorii. Cateodata e mai greu sa le fac mai scurte.

   La multi ani!

 2. Cristian Florea

  05/01/2020 at 10:39 am

  Felicitări pentru ce faci! Eu urmăresc cu mare drag newsletterul și poate o variantă bună pentru a-l crește e să vorbești mai des despre el, fie pe blog, fie pe rețelele sociale. 😀

  • thegadgetist

   05/01/2020 at 6:42 pm

   Mulțumesc Cristian! Doar vreo 10% din trafic îmi vine din social media. Încerc să mai scad frecvența pe rețelele sociale pentru că îmi dau o mare dependență. Am ajuns ca primul lucru pe care îl fac dimineața e să deschid Facebook-ul. Aș vrea mai degrabă să automatizez cumva procesul de postare pe social media. Știi vreo aplicație bună pentru social media post scheduling?

   • Madalin

    07/01/2020 at 2:10 pm

    Pentru a posta automat articolele pe Twitter eu folosesc Feedburner, gasesti aici un tutorial despre cum sa faci asta. Iar pentru Facebook intr-un timp foloseam Dlvrit.

    PS. Multumesc mult pentru link-ul din sidebar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole din categoria Articole

Cele mai citite articole

RSS Feed

RSS

Categorii

Newsletter tech în fiecare sâmbătă dimineața

Sus